Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Moja żona zamówiła w Krakvet produkty z dostawą w allegro one 6.9.2025.Do dzisiaj produkty nie dotarły. Na koncie allegro wyświetla się „problem z przesyłką” Paczka początkowo była przekierowywana do innego paczkomatu a przy próba odebrania z paczkomatu była nieudana (pojawia sie komunikat jak na zdjęciu - załącznik) Sprawa była reklamowana na allegro bezskutecznie ….Allegro podobnie jak sprzedawca nie widzi problemu, „dyskusja zakończona” pomimo ze produkt nie dotarł. Prawdopodobnie przesyłka zaginęła albo została błędnie umieszczona.
Co robić? UOKIK?
@cavilon Co robić?
Unikać Allegro Delivery 😄 złożyć oficjalnie reklamację a potem odwołanie 🙂 jak paczka ma status odebrana to sprzedawca nic nie zrobi, roszczenia trzeba kierowac do allegro 😞
Ale paczka nie została odebrana i to ja jestem ta żoną z opisu co robić ?
@orchidea000 ale co jest w statusie ? podaj numer paczki ?
Wkleiłem zdjęcie z historii „wędrówki” paczki mojej żony w pościem ale nie wiem czy jest widoczny widnieje: „brak przesyłki.”
@cavilon zdjęć nie widać bo masz za niską rangę ale jak jest brak przesyłki to sprzedawca odpowiada, powinien Ci oddać kasę lub wysłać ponownie a reklamację sam załatwić, jak nie masz wsparcia w Allegro to udaj się do rzecznika konsumenta 🙂
To jest jakaś paranoja. Zakupy na allegro, sprzedawca krakvet ( karma dla kota za 70 PLN). Produkt zapłacony niedostarczony. Dział reklamacji twierdzi ze cytat z e-maila:
Dokładnie przeanalizowałem sprawę. Sprawdziłem, że poprawnie doręczyliśmy przesyłkę do Automatu Paczkowego w dniu 09.09.2025. Zweryfikowałem próbę odbioru paczki przez klienta — otworzył on przesyłkę z poziomu aplikacji nie będąc pod Allegro One Box.
Czyli żona cudownie otworzyła paczkomat nie będąc przy paczkomacie….
I to po 15 latach w tym allegro…
Mamy nauczkę żeby używać tylko InPost…😀
Cześć, @cavilon. Przepraszam za utrudnienia i proszę, podaj numer przesyłki lub numer zamówienia.
Numer przesyłki : A002o0lgk9 z 6 września
przy próbie odbioru przesyłki pojawiały się takie komunikaty… reklamacje i kolejne próby odbioru…
Udało się coś ustalić ?
Cześć @cavilon, weryfikuję sprawę z odpowiednim działem. Jak tylko otrzymamy więcej informacji, wrócimy do Ciebie jak najszybciej.