Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
czy jest mozliwić zlozenia skargi na sprzedawce który nie poinformwał, że paczka nie dotrze, dopiero jak sam się upomniałem to otrzymłem tak skandaliczna wiadomosc, po kilku dniach oczekiwania, przesylka caly czas z statusem przesylki jakby dalej byla nie nadana przez sprzedawce tymczasem paczka wraca a sprzedawca nic ma to w d..
@Client:102302606 w takim przypadku możesz rozpocząć dyskusję ze sprzedającym - otrzyma on wtedy o tym powiadomienie. Jeśli nie będziecie mogli dojść do porozumienia, to możesz poprosić nas o pomoc (nasz doradca włączy się wtedy do dyskusji).
Ale sprzedajacy po zachowaniu jego nie jest zbytnio zainteresowany wiec oczym ma rozmawiac i co znowu czekac stracic kilka dni poczym sie dowiem ze to moja wina, towar zamowilem juz gdzie indzej
to co chcesz tą skargą osiągnąć? zakupy zrobione, skarga pójdzie ad acta
To zeby mial skarge na siebe widoczna bo moje oceny jakos cwaniacko usowa z ocen w alegro wymyslajac ze sa bezasadne niech w ocenie sprzedajacego jaki numer moze odwalic potencjalnemu kupujacemu
Nie może usuwać ocen. Nie ma narzędzi
tu cytan z alegro na email
dostaliśmy zgłoszenie dotyczące komentarza wystawionego przez Ciebie dla sprzedającego republikrowerowa. Sprawdziliśmy to i usunęliśmy go na wszystkich rynkach sprzedaży, na których był widoczny. Komentarz był niezgodny z art. 11 Regulaminu Allegro.
Nie wiem co tam bylo niezgodne z regulaminem chyba tylko slowo hańba a nie mam jak go zacytować bo zniknal po tym
No wlasnie
on nic nie usunął tylko allegro usunęło bo było niezgodne z regulaminem
Popłynąłeś za mocno
Allegro bez podstaw nie usuwa komentarza ,musiałeś sam ich do tego zmusić . Komentarz trzeba pisać tak by pokazać powód niezadowolenia a nie obrazić .
czym obrazilem sloweme hanba ze ktos mnie narazil na straty kilku dni to ciekawe jakby alegro zareagowalo gdyby na przyklad dostawca internetu na kilka dni odciol by wam internet do serwerow pewnie jeszcze byscie przeprosili kreda na chodniku oszusta
Za hańbę nie skasowali
pojechales grubiej
moze nawet oszustem a wtedy juz wkroczyli
Przesyłka z opcją płatności za pobraniem, którą wysłał do Ciebie sprzedający, nie została odebrana.
Hege jak mala zostac odemran hak nikt nie dzwonil
ps hanba urzylem w wiadomosci do sprzedawcy a ocena byla negtywna bez komentarza szkoda ze alegro nie sprawdzilo co nawywijal sprzedawca
A tak właściwie to co się stało?
Sprzedawca nie wysłał towaru czy kurier nie dostarczył?
Nie wie co sie stalo bo kurier nie dzwonil ale sprzedawca twierdzi za wyslal lecz w stasusie przesylki nawet nic nie zanaczyl ze wyslal, po zalogiwaniu do konta ( jeszcze jest nie nadana (od tygodnia) ale widcznie ma wye...ne na to ze ktos czeka na jego paczke ktore i tak nie dostarczy sie tylko jedzi w te i wewte
Kurierzy nie mają obowiązku dzwonic
i tego czasami nie robia
usiłujesz koniecznie powiesić sprzedawcę
Po pierwsze, terminy dostawy podawane w aukcjach są terminami przewidywanymi. Do tego sprzedawca nie ma większego wpływu na to, co pokazuje Allegro.
Po drugie, śledzenie przesyłek na stronie Allegro, nie działa poprawnie dla przewoźników spoza listy Allegro (jak sprzedawca nadał na umowie własnej, to statusy mogą się nie aktualizować). Zwłaszcza dużych paczek (czyli takich, które nie zmieszczą się do skrytek w automatach pocztowych), nie opłaca się nadawać na umowie Allegro z przewoźnikami.
Po trzecie, kurier nie ma obowiązku dzwonić przed dostawą, o ile nie została opłacona dedykowana usługa pre-awizacji. Do tego kurier często nie ma pełnego nr telefonu adresata (ze względu na RODO), więc nawet jakby chciał, to nie może zadzwonić.
Nikt nie dzwonił, a kto miał dzwonić?
Nie dość że przesyłka za pobraniem nie została odebrana przez kupującego, to ten chce skargę pisać na sprzedawcę......
No jaja sobie robią, raczej cieszył bym się, gdy sprzedający nie będzie dochodził swoich praw przed sądem.
@Client:102302606 A dodatkowo zapłaciłeś za opcję, aby kurier do Ciebie zadzwonił przed przyjazdem? Nie zapłaciłeś? To kurier nie ma obowiązku dzwonić. Nie wykupiłeś sobie płatnej opcji, to teraz siedź cicho - mordka w kubeł i bulgotaj 😉
Płatna opcja została wprowadzona dlatego, że kurierzy mają zbyt wiele paczek do rozwiezienia i odebrania, dlatego fizycznie nie są wstanie dzwonić do każdego. Robią to zazwyczaj wtedy, gdy zaoszczędzi im to czas (korek, oddalony dojazd itp).
No to skadaj pozew do sadu adwokacie zobaczymy ci bedzie kurier nie dzwoni a co robi lepij ty juz nic nie mow ekspercie? Jak sprzedawca ma inna umowe to moze poinformowac zeby samemu sprawdzac satus paczki bo ma taka h.. umowe to nie byla paczka do paczkomatu serio a kurier nic jak ma za duzo paczek to nich wzmie mniej zresza co mnie obchdza inne paczki to on jest kurier nie ja bym tak robil to bym na chelb nie zarobil no ale niktorzy zyja z oszustw dcz
@Client:102302606 Jak Cię dziecinko nie stać na płatną opcję pre-awizacji, czyli telefonu od kuriera przed przyjazdem, to nie skomplej na publicznym forum, że kurier nie zadzwonił. Nie miał takiego obowiązku. Wykonywać za darmo dodatkowej usługi też nie musiał 🙂