10.11.2025 wdrożyliśmy darmowe przedłużenie terminu odbioru przesyłek Allegro One
Jak było do tej pory?
Przesyłkę mogliście odebrać w ciągu 48 godzin roboczych. Nie udostępnialiśmy opcji samodzielnego przedłużenia tego czasu na odbiór paczki.
Co zmieniliśmy?
Udostępniamy opcję, która pozwala na darmowe przedłużenie czasu na odbiór paczki o kolejne 24 godziny (liczone od momentu upłynięcia pierwotnego terminu).
Opcja pokaże się w zakładce Moje przesyłki na 24h przed wygaśnięciem pierwotnego czasu na odbiór. Przedłużenie możliwe jest jednorazowo dla danej przesyłki.
Przy oczekującej przesyłce zobaczycie informację przedłuż czas na odbiór za darmo - po kliknięciu wystarczy zaakceptować Oświadczenia i zgody i wybrać opcję [Przedłużam]. W kolejnym kroku zobaczycie nowy termin na podjęcie przesyłki.
Dzień dobry, z niewiadomych mi przyczyn funkcja przedłużenia terminu odbioru przesyłki nie działa u mnie aplikacji. Czy moge prosić o przedluzenie terminu odbioru "ręcznie"?
Dane:
Przesyłka: A003TAHY85
Wydluzenie do dnia: 15.02.2026
Pozdrawiam
Ri
@Sez_78 proszę, gotowe! Przedłużyłam czas na odbiór o 48 godzin. 😊
Proszę o przedłużenie czasu na odbiór przesyłki o dodatkowe 48 godzin, numer to A003T9PRA3
pozdrawiam
@aktakem bardzo proszę, gotowe.
Dziękuję bardzo za pomoc!
Dzień dobry! Bardzo miło widzieć tę zmianę - dziękuję 🙂 Chciałabym zapytać, jak mogę przedłużyć paczkę na dłużej niż 24 godziny? Mam dwie przesyłki, które wiem w tej chwili, że będę w stanie odebrać później niż 24h po przedłużeniu.
A003VVYLL3
A003VIF3J6
Będę mogła je odebrać nie wcześniej niż 28.02.2026, po godzinie 8:00
@natansalda Przedłużyłam czas na odbiór tych paczek o 48 godzin 🙂
Dzień dobry
Czy mógłbym prosić również o przedłużenie paczki o 48h, aby była do odbioru w poniedziałek? Numer paczki A003XE3X28
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
@Client:125346990 Przedłużyłam czas na odbiór tej paczki.
Dzień dobry,
Mam serdeczną prośbę o przedłużenie odbioru paczki: A003VPRHF9, za 1 godz paczka zostanie zwrócona 🙈
@jaroslavv Przedłużyłam paczkę 🙂
Dziękuję! 😀
Proszę o przedłużenie paczki :A003XVBB46
@magdanatii Gotowe.
Dzień dobry, prosiłabym o przedłużenie czasu odbioru paczki do poniedziałku 9.03 lub jeśli to niemożliwe do niedzieli w godzinach popołudniowych.
Numer: A003Z2XEQ8
@Client:141461350 gotowe 🙂
dziękuję!