anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wszytskie dane na naklejce jak na tacy!!!

konto zamknięte
Nie dotyczy

W tym zrąbanym allegro onebox Nawet nie potraficie porządnie zanonimizować naklejki na paczkę. Wszystkie moje dane podane jak na tacy!!!! To może jeszcze hasło do mojego konta na naklejce podajcie! Może ktoś skorzysta!! Co wam Allegro zależy!! Nie potraficie zrobić porządnej usługi, to do jasnej cholery nie wciskajcie tego dziadostwa na siłę!!!!! InPost jakoś nie ma z tym problemu, żeby nie było wszystkich danych!!!!!!! Jestem wściekły i oburzony!!!!!!!!!!! Chcę mieć na stałe włączony InPost i żadnych automatycznych sugestii, które są, lekko mówiąc nietrafione.

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

spiderman777
#8 Zapaleniec#

Wstydzisz się swoich danych ?

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@spiderman777 nie można porzucić opakowania pod automatem jak to jest przy większości paczkomatow InPost 

Client44052296_0-1750320233789.png

oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@konto zamknięte

To jakie dane mają być na etykiecie określają przepisy prawa. Wymagane dane na etykiecie to: imię i nazwisko lub nazwa odbiorcy, adres, kod pocztowy i miejscowość. W przypadku zaś przesyłki doręczenej do punktu, adres odbiorcy jest zbędny, choć zalecany (np w razie awarii lub gdyby przesyłka nie zmieściła się do skrytki).

A poza tym z anonimozacją jest więcej problemów niż korzyści.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@Client:44052296 brawo - pewnie o to chodzi autorowi wątku

https://spolecznosc.allegro.pl/t5/ekogadka/jak-skutecznie-walczy%C4%87-ze-%C5%9Bmiec%C4%85cymi-pod-p...

bo inne nasuwające się tłumaczenie jest takie:

[edytowano]

@pecela dokładnie, potem są same problemy

np: gdy taki delikwent nie odbierze przesyłki - kurierzy zaklejają etykietę pierwotną

i nie ma danych kogo jest ta przesyłka

ja się nie godzę w zabawę w detektywa i szukanie czyja jest paczka po np: numerze telefonu

oznacz moderatorów