anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro One Delivery DPD , paczka dostarczona w systemie a ja jej nie mam.

MAMY ROZWIĄZANIE!
olorsolo
#7 Wielbiciel#

To mój pierwszy tutaj post, więc witam wszystkich serdecznie.

Zakupiłem przedmiot na Litwie (część do auta osobowego, mac  person) i dostawa była z Allegro One Box DPD, niestety nie było In po stu paczkomat w dostawie u sprzedawcy. Wartość paczki to około 95zł. Przewoźnik i numer przesyłki to:

DPD

05808051094668

Kurier wsadził paczkę do zielonej maszyny Allegro One i ktoś tą paczkę wyjął, ale to nie byłem ja. 

Nie dostałem żadnego kodu do odbioru z maszyny, żadnego PINU.

Allegro odpowiedzcie co się stało z moją paczką ??

Reklamacji też nie mogę złożyć bo system nie widzi numeru przesyłki.

Wystrzegałem się tego Onego całe życie a tu pierwszy zakup z nim i od razu trafiony zatopiony   😂 

Czy zostałem okradziony z paczki ?

Jak dodać / oznaczyć moderatorów ?

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12
olorsolo
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@olorsolo paczki nadane do Allegro One Box, mają inny numer przesyłki. W tym przypadku, wygląda to tak jakby sprzedający nadał przesyłkę przez DPD (nie do Allegro One Box, a na adres kurierem). W takiej sytuacji, zachęcam do kontaktu bezpośrednio ze sprzedającym żeby wyjaśnić tą sytuację oraz sprawdzić czy może ktoś z domowników/sąsiadów odebrał przesyłkę. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów
olorsolo
#7 Wielbiciel#

Dołączam zrzut ekranu, coś tu nie pasuje w tej dostawie.

Cały czas byłem w domu, nikogo z DPD nie było, prywatna posesja wszystko mam na widoku.

Paczka miała być dostarczona do Allegro One, które jest ode mnie oddalone około 10 km.

Opera Zrzut ekranu_2025-06-16_200637_allegro.pl.png

oznacz moderatorów
olorsolo
#7 Wielbiciel#

Opera Zrzut ekranu_2025-06-16_202236_tracktrace.dpd.com.pl.png

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@olorsolo spróbuj proszę skontaktować się w tej sprawie ze sprzedajacym, aby wyjaśnić kwestię wysyłki. Z mojej strony, również zgłosiłam ten przypadek do weryfikacji i gdy otrzymam odpowiedź, wrócę z informacją. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@olorsolo to co mogę tutaj zaproponować to, abyś rozpoczął dysksuję ze sprzedającym (zrobisz to w szczegółach zakupu). W razie problemu z dogadaniem ze sprzedającym, możesz poprosić nas o pomoc. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów
olorsolo
#7 Wielbiciel#

Jestem zarówno sprzedawcą jak i kupującym na Allegro. Wolałbym aby rozwiązać to bez dyskusji ze sprzedawcą, ma świeże konto dopiero 14 dni i 75% poleceń z czterech komentarzy. Trzeba być człowiekiem i nie szkodzić. Może ktoś się wypowie mądrzejszy co się stało, niech się zrzuty pojawią jak przejdą moderację.

oznacz moderatorów
olorsolo
#7 Wielbiciel#

Próbuję złożyć reklamację i nie mogę, w czym tkwi problem ?

Zrzut ekranu

Opera Zrzut ekranu_2025-06-17_224016_allegro.pl.png@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@olorsolo czy jesteś w stanie wskazać numer zamówienia zamiast numeru przesyłki? 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
olorsolo
#7 Wielbiciel#

Numer zamówienia

7a317160-4703-11f0-b186-4ff81881cc3c
oznacz moderatorów
RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@olorsolo reklamację należy złożyć u przewoźnika - w tym wypadku firmy DPD, gdyż wygląda na to. że nie jest to metoda dostawy Allegro Delivery. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów
olorsolo
#7 Wielbiciel#

Paczka się znalazła w pobliskim sklepie ABC.

Nie było problemów z odbiorem, uśmiechnięte Panie przekazały paczkę z uśmiechem na twarzy.

Sprzedawca wysłał paczkę kurierem DPD bezpośrednio pod adres gdzie znajduje się Allegro One Box.

Problem rozwiązany.

oznacz moderatorów