WITAM. Czy miał ktoś problem taki że DHL czechy sobie robi dopłaty??? wysłałem paczkę standardową, wymiary podałem. przesyłka lekka podałem 7kg, nawet tyle nie ważyła. Atrapa do skoda scala. A przychodzi mi dopłata na allegro :
Nazwa usługi dodatkowej:
Allegro Kurier DHL Czechy - dopłata za paczkę pow. 20kg do 31.5kg; Package weight = 26500g
Kod:
DHL_EKSPORT_N2_KURIER_NADWAGA_20_31_5_CZECHY
Kolejna sytuacja dpd Słowacja, 2 lampy tylne paczka może ważyła 5kg
Nazwa usługi dodatkowej:
Allegro Kurier DPD Słowacja - dopłata za paczkę pow. 10kg do 20kg; Package weight = 11550g
Kod:
DPD_EKSPORT_N1_PUNKTY_NADWAGA_10_20_SLOWACJA
Przecież to jest jawne oszustwo. Po co człowiek podaje wymiary jak oni sobie robią co chcą. Nawet nie można zgłosić reklamacji.
@wwfautoczesci dopłaty zostają naliczana w przypadku stwierdzenia niezgodności deklaracji gabarytu z rzeczywistym wymiarem. Jako nadawca masz prawo do złożenia reklamacji, jeśli uważasz, że dopłata została naliczona niesłusznie. Jej zasadność powinna zostać zweryfikowana na podstawie zgłoszenia reklamacyjnego.
A gdzie można złożyć ta reklamacje. Najwyraźniej zagraniczni chcą dymac. I będzie trzeba robić fotki paczek bo to już jest przesada. Człowiek podaje prawidłowe wymiary bo jaki jest sens kłamać skoro to małe paczki a tutaj będą jeszcze w kulki lecieć.
@wwfautoczesci Napisz do nas w tej sprawie przez formularz. Nasi doradcy pomogą Ci w złożeniu reklamacji.