anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

ALLEGRO DHL CZECHY

wwfautoczesci
#9 Pomysłodawca#

WITAM. Czy miał ktoś problem taki że DHL czechy sobie robi dopłaty??? wysłałem paczkę standardową, wymiary podałem. przesyłka lekka podałem 7kg, nawet tyle nie ważyła. Atrapa do skoda scala. A przychodzi mi dopłata na allegro :

Nazwa usługi dodatkowej:

Allegro Kurier DHL Czechy - dopłata za paczkę pow. 20kg do 31.5kg; Package weight = 26500g

Kod:

DHL_EKSPORT_N2_KURIER_NADWAGA_20_31_5_CZECHY

Kolejna sytuacja dpd Słowacja,  2 lampy tylne paczka może ważyła 5kg

Nazwa usługi dodatkowej:

Allegro Kurier DPD Słowacja - dopłata za paczkę pow. 10kg do 20kg; Package weight = 11550g

Kod:

DPD_EKSPORT_N1_PUNKTY_NADWAGA_10_20_SLOWACJA

Przecież to jest jawne oszustwo. Po co człowiek podaje wymiary jak oni sobie robią co chcą. Nawet nie można zgłosić reklamacji.

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

ayo80
Moderatorka
Moderatorka

@wwfautoczesci dopłaty zostają naliczana w przypadku stwierdzenia niezgodności deklaracji gabarytu z rzeczywistym wymiarem. Jako nadawca masz prawo do złożenia reklamacji, jeśli uważasz, że dopłata została naliczona niesłusznie. Jej zasadność powinna zostać zweryfikowana na podstawie zgłoszenia reklamacyjnego.

Paula
   Moderatorka
oznacz moderatorów

wwfautoczesci
#9 Pomysłodawca#

A gdzie można złożyć ta reklamacje. Najwyraźniej zagraniczni chcą dymac. I będzie trzeba robić fotki paczek bo to już jest przesada. Człowiek podaje prawidłowe wymiary bo jaki jest sens kłamać skoro to małe paczki a tutaj będą jeszcze w kulki lecieć.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@wwfautoczesci Napisz do nas w tej sprawie przez formularz. Nasi doradcy pomogą Ci w złożeniu reklamacji. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów