anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro One Kurier dostawa kurier Nie Dla Wszystkich Sprzedawców

abazurpl
#9 Pomysłodawca#

Proszę o informację dlaczego do moich ofert została dodana usługa "Allegro One Kurier - dostawa jutro" jesli na moim kodzie pocztowym kurier realizujący odbiory - nie obsługuje tej trasy? Mam ponad 40 zamówień bez możliwości realizacji. Musimy obdzwanić kazdego klienta i informować o błędzie allegro, zwracać pieniądze i prosić Klientów aby wykonali nowe zamówienia i wybrali inną formę dostawy. Kto za to odpowiada? 

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@abazurpl Podaj proszę kod pocztowy, z którego nadajesz paczki - zweryfikuję tą sytuację. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

abazurpl
#9 Pomysłodawca#

problem zgłosiłam 2-krotnie przez "pomoc". Dwukrotnie podałam kod pocztowy. Nie otrzymałam odpowiedzi.  kod pocztowy 07-230

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@abazurpl dziękuję, zgłosiłam Twoje konto do wykluczenia z dostaw Allegro One Kuriera. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

abazurpl
#9 Pomysłodawca#

Proszę o wykluczenie również na drugim koncie new-old, dziękuję.

oznacz moderatorów

abazurpl
#9 Pomysłodawca#

Mamy 24.03 Ta forma dostawy nadal widnieje w naszych formach dostawy. Mamy masę zamówień - do kazdego klienta musimy dzwonić i wyjaśniać dlaczego nie możemy zrealizować tego zamówienia. Następnie zwracać pieniądze i prosić Klientów aby ponownie złożyli nowe zamówienie i wybrali inną formę dostawy. Prowizja allegro jest na wysokim poziomie a jakość obsługi i termin poprawienia Waszego błędu na żenująco-niskim poziomie. Prosze o PILNE usunięcie tej formy dostawy z naszych ofert (ze wszystkich kont).

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@abazurpl zweryfikowałam sprawę i dostałam informację, że udostępniliśmy metodę dostawy One Kurier dla Twojego kodu. W związku z tym powinieneś mieć możliwość zamówienia podjazdu kuriera po odbiór przesyłek. Czy ta opcja się nie wyświetla? 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@Syrena_zT 

Alicja, sprawdziłem teraz na stronie

https://allegro.pl/kampania/one/kurier?srsltid=AfmBOorxM3ZE6P4B8FoPDfOPtdADHhGQ6n7t30r0qOWxLm_6sOOLI...

i kod 07-230 nie jest obsługiwany.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@serwis-texas możliwe, że informacji nie ma jeszcze na naszej mapie kampanii, jednak w marcu rozszerzaliśmy obszary i udostępnialiśmy tę metodę dla nowych kodów. 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

abazurpl
#9 Pomysłodawca#

nadal nasz kod pocztowy nie jest obsługiwany, czy ktoś zanim udzieli odpowiedzi może ją zweryfikować; Tak się nie da pracować, 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@abazurpl otrzymałam informację, że na koncie new-old można już odznaczyć metodę dostawy Allegro One Kurier w cenniku dostaw. Sprawdź to proszę dla obu swoich kont, jeśli takiej możliwości nie będzie, poproszę o zrzut ekranu. 
Tak to powinno wyglądać:

la_nika_0-1742830603560.png

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

abazurpl
#9 Pomysłodawca#

Nadal mamy włączoną dostawę Allegro Kurier One!!!! Czy możecie Państwo weryfikować swoje odpowiedzi??? Jak długo mamy obdzwaniać każdego Klienta i prosić o anulowanie zamówienia i wykonanie nowej transakcji z inną formą dostawy?  Czy w związku Państwa obsługą na bardzo niskim poziomie możemy liczyć na obniżenie prowizji w tym miesiącu? Przez kilka dni nie jesteście w stanie nam pomóc, udzielacie nieprawdziwych odpowiedzi.

oznacz moderatorów

abazurpl
#9 Pomysłodawca#

obraz.png

Na koncie newolda została już dodana opcja wyłączenia dostawy Allegro Kurierem One – dziękujemy.
Wciąż jednak czekamy na uruchomienie tej samej funkcji na koncie abazurpl. Proszę o informację, kiedy będzie to możliwe.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@abazurpl wyjaśniam to, dam znać, gdy tylko otrzymam odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

abazurpl
#9 Pomysłodawca#

Czy otrzymała już Pani odpowiedź? jesteśmy troche niecierpliwi, bo problem pozostaje nierozwiązany od tygodnia a mamy coraz więcej zamówień

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@abazurpl przykro mi, ale wciąż czekam na odpowiedź. Przypomniałam się już w tej sprawie. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@abazurpl przekazałam wszystkie informacje i wkrótce Allegro One Kurier będziesz mogła wyłączyć także na koncie abazurpl. Jutro ta możliwość powinna być dostępna. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

abazurpl
#9 Pomysłodawca#

Dziękujemy za możliwość usunięcia formy dostawy „Allegro One Kurier” z naszych ofert – szkoda tylko, że dopiero po tygodniu od zgłoszenia i kilku wiadomościach z naszej strony.

W międzyczasie mieliśmy 33 zamówienia na koncie newold i 54 zamówienia na koncie abazurpl, których nie mogliśmy zrealizować. Każde z nich to czas zespołu, zwroty środków, niezadowoleni klienci i realne straty – część kupujących nie złożyła ponownie zamówienia.

Błąd nie wynikał z naszej winy, a obsługa tematu po stronie Allegro była, delikatnie mówiąc, rozczarowująca. Czy w związku z tym możemy liczyć na obniżenie prowizji za marzec lub inną formę rekompensaty?

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@abazurpl W tej sytuacji możesz złożyć reklamację. W formularzu kontaktowym wybierz kontakt mailowy i dodaj opis reklamacji oraz informację o roszczeniach. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów