anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

BRAK PACZKI W AUTOMACIE PACZKOWYM ALLEGRO ONE

simplyjoy_pl
#8 Zapaleniec#

Wysłaliśmy klientce towar, jednak klientka zgłosiła nam brak przesyłki w automacie paczkowym.

STATUS PRZESYŁKI

05 Sep 2023, 18:31
Brak przesyłki
05 Sep 2023, 18:32
Przesyłka została doręczona

Zgłosiła u nas reklamację. Kontaktowałam się z Allegro ONE, dostałam maila, że mają 14 dni na rozpatrzenie, z zaznaczeniem, że czas ten może się przedłużyć.
Ja mam 14 dni aby rozpatrzeć reklamację.

Co w takiej sytuacji mogę zrobić?
Bez potwierdzenia ze strony Allegro nie mogę z całą pewnością stwierdzić, że paczka była, czy nie. A klientowi trzeba coś odpowiedzieć.

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

mdrogeria
#21 Demiurg#

@simplyjoy_pl powiedz klientowi ,że wybrał sobie kijową przesyłkę i trzeba czekać .

oznacz moderatorów

simplyjoy_pl
#8 Zapaleniec#

tak, z tym, że dyskusja jest traktowana jako złożenie reklamacji a mi ustawowo kończy się czas na odpowiedź 🙂

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

może pomoże 

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@simplyjoy_pl Podaj proszę numer paczki żeby mogli zareagować. To pewnie kolejny paczkojad.

simplyjoy_pl
#8 Zapaleniec#

dodałam osobnym komentarzem ...., najgorsze, że w tej sytuacji nie wiadomo jak sprzedający ma się zachować, nie mając pewności, czy aby na pewno skrytka była pusta......

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@simplyjoy_pl Wracam do Ciebie z informacją. Jeśli jesteś pewien, że zamówienie zostało wysłane poprawnie, możesz odrzucić reklamację kupującego. Wtedy pozostaje mu oczekiwać na zakończenie procesu poszukiwawczego, który prowadzi zespół Allegro One.

Wiktoria
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jeśli jesteś pewien, że zamówienie zostało wysłane poprawnie, możesz odrzucić reklamację kupującego

naprawdę a do kiedy to sprzedajacy odpowiada za przesyłkę?

oznacz moderatorów

drekenzes
#17 Koryfeusz#

@LEW433 paczka ma jaki status?  doręczona 🙂 Patrząc na ten bałagan z Allegro One to wierzę Kupującemu. Ale trzeba teraz wszystko sprawdzić i udowodnić. Bo może być już ekipa, która wypatrzyła ten bałagan i próbuje uzyskać z tego korzyści.

simplyjoy_pl
#8 Zapaleniec#

paczka: A0002FBN41

oznacz moderatorów