Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Godzina graniczna dla wysyłki tego samego dnia to 12.00. Niestety kurier nie podejmuje paczek nadanych do tej godziny, wręcz opóźnienie potrafi wynosić 2 dni. Czy można to zweryfikować?
To już są standardy w tej formie dostawy o których nie ma dnia ani godziny żeby ktoś nie wspominał .
Aha, czyli "norma"...
@nettletree_pl niestety z tym jest poważny problem, kurier UPS (allegro one box) u mnie odbiera paczki np. rano o godz. 9-10, a kurier allegro one wieczorem. Z boxu niekiedy wyjmuje je w ok. 22. Stąd zrezygnowałem z nadań z wykorzystaniem UPS, a przerzuciłem się na allegro one. Przynajmniej nie muszę się spieszyć z nadaniem.
To u mnie odwrotnie. Ale z terminowością odboru kuriera UPS nie ma problemu. Kurier Allegro One odbiera kiedy chce. Klienci dzwonią zaniepokojeni, że paczka gdzieś zaginęła. skuteczność wysyłki spada... Chyba też musim zrezygnować z tej formy dostawy.
@nettletree_pl Wskaż proszę numery przykładowych przesyłek, których dotyczy problem.
Np A0002D1611
Dziś prześledziliśmy, że większość przesyłek odbierana jest ok 9.50 zamiast po 12. Stąd trzymając się godziny granicznej przesyłki odbierane będą dopiero następnego dnia.
Np: A0002MHZ75. Niektóre odbierane są ok 11.00, rzadko kiedy po 12.00. Ciężko w związku z tym ustalić godzinę, do której klienci mogą zamawiać z wysyłką dziś...
@nettletree_pl Hm, nie udostępniam co prawda tej metody dostawy (poki Nie ma obowiązku) ale z tego co pamietam dostawa „dziś” jest gwarantowana tylko gdy kurier odbiera paczki, nie dotyczy ona nadania w onebox-ach
Nie dostawa dziś, tylko wysyłka dziś, dostawa jutro.
@nettletree_pl Doprecyzuj proszę, w jaki sposób nadajesz przesyłki - jeśli w punkcie/automacie to wskaż jego kod.
@nettletree_pl jest to zupełnie normalne w przypadku Allegro One, przesyłki są odbierane zgodnie z chęciami kuriera a nie jakimiś tam godzinami granicznymi.