Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Czy ktoś może mi powiedzieć bo skoro wszystkie te opcje jak DPD, UPS i inne już nie pamiętam jakie są tak naprawdę teraz mogę nadać w zielonym automacie to dlaczego nie odczytuje mi absolutnie żadnego kodu i nie otwiera się żadna skrytka? Po wpisaniu ręcznie kodu owszem, otwiera się i przesyłka trafia gdzie ma trafić ale automat nie odczytuje mi kodów, co jest źle? I to nie jedna maszyna, testowałem to na kilku, żadna nie czyta.
Ten kod kreskowy z paczki Allegro One Box, PO ODEBRANIU jej ze skrytki to numer przesyłki np. A00123456
Natomiast QR to A00123456,WRO-1,DLU001_K,NR_MASZYNY,KODPOCZTOWY,PL,One Box Next Day
Nie o to chodzi.
Chcę odbierać i zwracać kodem QR skanując go w maszynie. Jak to zrobić?
@reboot23 nie, kod do zwrotu dostajesz z Allegro i wpisujesz go ręcznie, dobrze też napisać go na paczce i usunąć stara etykietę
Po co zatem maszyna przy wysyłce zwrotu zachęca do skanowania kodu QR?
Nadal się nie rozumiemy.
W InPost jest tak --> zwrot to 10 cyfr, a QR tworzy się z 1234567890, natomiast odbiór to 6 cyfr i nr telefonu z +48 i wygląda to P|+48TEL|KOD
A skąd wiadomo, że jest tam P oraz nr tel ma +48? Bo można zeskanować dowolny QR do odbioru paczki i widać w podglądzie składnię.
W Allegro One Box jest odbiór składający się z nr tel. oraz 6 cyfr a zwrot ma litery A/B/C oraz cyfry i wygląda tak XXX XXX XX. Skąd w Allegro One Box mam wiedzieć jaka jest składnia QR?
Czy do zwrotu jest to XXX XXX XX a może XXXXXXXX? A może jest jeszcze jakaś inna? Wydrukowałem wczoraj obie wersje (ze spacjami i bez) i żadna nie zadziałała.