anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

jak można zmienić punkt nadania Allegro One Box, bo przypisało mi najbliższy punktowi zamieszkania

arcade_tn
#7 Wielbiciel#

jak można zmienić punkt nadania Allegro One Box, bo przypisało mi najbliższy punktowi zamieszkania a wygodniej mi wysłać z innego miejsca, w inpost można wysłać paczkę w dowolnym punkcie, a Allegro One Box trzeba wysłać w puncie zdefiniowanym wcześniej.

oznacz moderatorów
872 ODPOWIEDZI 872

rysiekone
#7 Wielbiciel#

Proszę również o skasowanie etykiety:

Numer przesyłki: A0022QDD51

Wybrałem zły punkt nadania.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @rysiekone. Gotowe, usunęłam etykietę.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

17Gerald
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry. Mam paczkę do wysłania z Chodzieży. Normalnie mieszkam w Poznaniu. Nie pokazuje mi na mapie żadnego punktu one box mimo, że są. Pokazuje wałcz, Wągrowiec, itd. Ale Chodzieży nie mogę wybrać. Proszę o pomoc. 

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @17Gerald. Mapę automatów Allegro One Box znajdziesz tutaj. Sprawdziłam to i rzeczywiście w Chodzieży nie ma żadnego punktu Allegro One Box, a jedynie Allegro One Punkt. Niestety paczki nie nadasz w Allegro One Punkt. 

W tej sytuacji możesz ustalić z kupującym inną metodę dostawy (koszty nadania musicie ustalić między sobą) albo wyjaśnić klientowi tę sytuację i zlecić zwrot środków. 

Aby uniknąć tego problemu w przyszłości, edytuj swoje aktywne oferty i wyłącz w nich tę metodę dostawy. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

17Gerald
#9 Pomysłodawca#

Dziękuję. 

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jak wygeneruję numer nadania, to on jest aktywny tylko dla wybranego przeze mnie one box a, czy mogę nadać w dowolnym one box? 

oznacz moderatorów

78db78
#9 Pomysłodawca#

System automatycznie zatwirdzil paczkomat po kupnie w najblizej okolicy zgodnie z adresem a ja chce wyslac w innym mieście bo mnie nie ma akurat w  swoim, jak zmieni paczkomat na dowolny?

oznacz moderatorów

78db78
#9 Pomysłodawca#

to jest sprzedaż allegro lokalne

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @78db78. Usunęłam etykietę. Możesz teraz wygenerować nową, po podaniu właściwego adresu nadania.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

78db78
#9 Pomysłodawca#

zminilem adres kod nadania zostaj stary?

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@78db78, nie, po wygenerowaniu nowej etykiety, z nowym adresem, pojawi się inny kod nadania. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

78db78
#9 Pomysłodawca#

jest noa etykieta  ale nie ma kodu nadania  bez etykity.

oznacz moderatorów

78db78
#9 Pomysłodawca#

nowa

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

@78db78, kod nadania nowej przesyłki zobaczysz w szczegółach zamówienia, w zakładce Ostatnio sprzedane. W tej samej zakładce możesz pobrać etykietę. Możesz nadać przesyłkę skanując przy automacie kod kreskowy z etykiety. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów