anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

jak można zmienić punkt nadania Allegro One Box, bo przypisało mi najbliższy punktowi zamieszkania

arcade_tn
#7 Wielbiciel#

jak można zmienić punkt nadania Allegro One Box, bo przypisało mi najbliższy punktowi zamieszkania a wygodniej mi wysłać z innego miejsca, w inpost można wysłać paczkę w dowolnym punkcie, a Allegro One Box trzeba wysłać w puncie zdefiniowanym wcześniej.

oznacz moderatorów
681 ODPOWIEDZI 681

ranaghar
#7 Wielbiciel#

Dostałem taki kod nadania: 239389B8

Zamówienie ma w tytule "40566"

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@ranaghar etykieta usunięta 😊

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

wicekdw
#12 Orędownik#

@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  Proszę o anulowanie przesyłki Allegro One Box (kod nadania: 2832C732) błędnie wygenerowanej do automatu AL011SK1. Chcę wybrać inny automat nadawczy.  Zauważyłem, że na mobilnej stronie internetowej Allegrolokalnie da się wybrać paczkomat nadawczy podczas tworzenia przesyłki ale nie da się tego zrobić aplikacji, nie wyświetla się opcja wyboru. Dlaczego? Natomiast dla paczek InPost na żadnej platformie nie da się wybrać paczkomatu nadawczego, dlaczego? Myślę, że jest to zrozumiałe, że w danym momencie mogę przebywać poza miejscem zamieszkania i chciałbym nadać przesyłkę z innego miejsca niż zazwyczaj.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @wicekdw. Gotowe, usunęłam etykietę. Możesz teraz wygenerować nową, z poprawnym adresem nadania. W aplikacji również możesz wybrać automat Allegro One Box, w którym chcesz nadać przesyłkę.  

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

BasBasBaranku
#7 Wielbiciel#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_   chciałabym zmienić punkt nadania, 289AC7B0

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@BasBasBaranku proszę! Możesz ponownie wygenerować etykietę dla tego zamówienia. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

BasBasBaranku
#7 Wielbiciel#

Dziękuję 🙂 

oznacz moderatorów

xxGrobelxx
#7 Wielbiciel#

Ja w podobnym temacie. W dniu dzisiejszym nadałem dwie paczki w błędnym automacie. Proszę o pomoc! 🙂 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@xxGrobelxx Usunęłam te etykiety. Teraz możesz wygenerować nowe. 🙂

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Reverie73
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry,

przy tworzeniu etykiety na to zamówienie acb93f20-5701-11ef-b837-2d4bc026cc90 system informuje, że jest błędny adres. Przy szukaniu adresu w google widzimy, że "punkt zamknięty na stałe". Po potwierdzeniu z klientką wiemy, że punkt normalnie pracuje. Klientce bardzo zależy na wysyłce w dniu dzisiejszym, a czas podjazdu kuriera w naszej strefie już minął. Szukałam innego punktu allegro one box, czy one punkt w tej miejscowości, ale na stronie allegro one żaden inny się nie podstawia. Proszę o zmianę w tym zamówieniu na inpost paczko punkt Rynek 1, 08-430 Żelechów (chociaż widzę, że to jest ten sam adres co na Allegro one punkt?) lub automat paczkowy Chłopickiego 15 A, 08-430 Żelechów 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Dzień dobry @Reverie73! Przykro mi, ale nie mam technicznie możliwości zmiany punktu odbioru. Natomiast Ty powinieneś mieć taką możliwość na formularzu Wysyłam z Allegro, "zmień punkt odbioru".   

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

przemo19892
#9 Pomysłodawca#

Proszę również o możliwość wygenerowania nowej etykiety, wygenerowała mi się daleko od miejsca zamieszkania:
22BC39A6

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@przemo19892 Usunęłam etykietę. Możesz teraz wygenerować nową.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

przemo19892
#9 Pomysłodawca#

Dziękuje. Nadal nie mogę wybrać punktu nadania w mojej okolicy. Wyszukuje mi tylko ten poprzedni najbliżej oddalony ok 50km. Najbliżej mam A008267 lub A006204 
O co chodzi? 

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@przemo19892 sytuacja ta może być spowodowana faktem, że automat paczkowy jest przepełniony lub uszkodzony. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

przemo19892
#9 Pomysłodawca#

Wszystkie w promieniu 50km są przepełnione ? porostu chyba wasze punkty allegro one typu pakersi, furgonetka itp służy do odbioru a nie nadawania paczek. Kto to wymyśla ? Skoro kurier przyjeżdża dostarczyć paczki a nie przyjeżdża odebrać nadanych tak jak działa to od ponad wieku. Allegro wymyśla koło na nowo? 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@przemo19892 przesyłki z metodą dostawy Allegro One Box z Allegro Lokalnie nadasz tylko w automatach paczkowych, nie w punktach. Być może najbliższy Ci automat jest właśnie 50 km dalej. Możesz sprawdzić jakie masz automaty paczkowe w okolicy na tej stronie.

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

przemo19892
#9 Pomysłodawca#

te allegro one box to jest dziadowstwo... w Inpost mogę wrzucić paczkę do dowolnego paczkomatu, tutaj gdy byłem, w Krk to wyrzuciło mi nadanie paczki pod Nowy Sącz bez możliwości nadania w tym allegro one box. Jestem teraz u rodziny w innym mieście i mam kilka allegro punktów do nadania to nie można ich wybrać xD. 

oznacz moderatorów

krude
#7 Wielbiciel#

Witam, również proszę o usunięcie etykiety 222966B6. Pozdrawiam

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@krude Po tym numerze nie jestem w stanie odnaleźć zamówienia. Proszę, napisz, jakiego towaru dotyczy. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów