Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam.
Jakie są wymagania co do paczek nadawanych do allegro punktu.
Chodzi mi o to czy paczki koniecznie muszą być w kartonie?
Czy np jak do paczkomatu mogą być wysyłane np w dobrze zabezpieczonym worku?
@FajnyLaszek Załączam wytyczne z jednego z artykułów na temat metody Allegro One. 🙂
Jak prawidłowo zapakować przesyłkę?
Niestety nadal nie wiem czy mogę paczkę wysłać we worku. Paczkomatem takie paczki idą bez problemu.
@FajnyLaszek Zgodnie z informacją od Wiktorii:
Nie wymieniono worków foliowych, zatem nie powinieneś dawać paczek Allegro One w samym worku. Ewentualnie możesz użyć streczu do owinięcia paczki i tak będzie okej.
W razie reklamacji przewoźnika na np "kształt" mam nadzieje że mogę się powołać na ten temat?
@FajnyLaszek Oczywiście. 🙂 Ale jeśli dostosujesz się do wytycznych, to nie powinno być konieczności składania reklamacji.
I tu jest pytanie ponieważ wysyłamy odzież (10kg.paczkę) i wiadomo że odzież po zapakowaniu w inne opakowanie niż karton będzie miała kształt "nieregularny"
Czy to nie podejdzie pod ten punkt ?
Jeśli wysyłasz przedmiot o nieregularnym kształcie – użyj większego opakowania, aby przedmiot poza nie nie wystawał, a pustą przestrzeń uzupełnij wypełniaczami.
Po prostu czy paczka musi mieć kształt prostopadłościanu czy może to być np coś na kształt wielkiej tabletki ? z zaokrąglonymi rogami ?
@FajnyLaszek Paczka zgodnie z regulaminem powinna mieć kształt prostopadłościanu, zatem powinieneś użyć wypełniacza w takim przypadku.
Jeśli paczka nie będzie w kształcie prostopadłościanu, to mogą zostać naliczone opłaty za przesyłkę niestandardową.