Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Powiedzcie mi czemu sprzedawcy mający wysyłkę w piątek, Allegro OneBox mają dostawę na sobotę a w tej samej ofercie paczkomaty InPost dopiero na poniedziałek, przecież w smart te paczki też będą w sobotę ? przejrzałem kilka losowych ofert i jest to samo ;(
Faktycznie, czyżby inpost nie doręczał w najbliższą sobotę przesyłek smart? Hello @InPost ??
Cos sie pozmieniało z inpostem moim zdaniem. W "moich" poczkomatach inpostu nie dostarczaja ani nie odbieraja przesylek w soboty od tygodnia moze dwóch. Napisalem do Inpostu - dlaczego, dostalem odpowiedz ze w soboty trzeba dodatkowo zaplacić za taką usługe. Wiec tu może leży problem. Zaznacze ze nigdy nie doplacalem do takich opcji i zawsze były odbierane i dostarczane w soboty. Nie wiem czy ma to coś wspolnego z allegro inpost, ale może ma. Odpowiedz z Inpostu : Uprzejmie informuję, że dostarczenie przesyłki w sobotę nie zależy od maszyny Paczkomat, tylko od usług wykupionych dla przesyłki. Paczka powinna posiadać dodatkowo wykupioną usługę dostawy w sobotę, aby dotarła w ten dzień. Wykupienie usługi jest możliwe przez Nadawcę podczas generowania etykiety.
@radmor300 ale nie dodałem wcześniej chodzi mi o dostawy smart a one dalej są doręczane w soboty ( czwartek - piątek czarna etykieta się drukuje )
@kostas11 jeśli miałabym to dokładnie rozgryźć, to jak zawsze potrzebujemy konkretnych numerów ofert. Bez tego nie będę w stanie zweryfikować, dlaczego przewidywany czas dostawy prezentował się tak, a nie inaczej. Z wiadomych względów dziś te informacje będą już zupełnie inne, ale generalnie rzecz biorąc jeśli chodzi o Allegro One to w niektórych ofertach, gdzie sprzedający dodali metodę dostawy Allegro One (Punkt, Box, Kurier) z dostawą jutro, testowo wyświetlamy przewidywany czas dostawy w sobotę. Natomiast jeśli chodzi o Inpost to poprosiłam naszych kolegów i koleżanki z tej firmy o pomoc i dostałam już informacje, że w kwestii przesyłek weekendowych nic się nie zmieniło. Etykiety oznaczone jako Smart przygotowane i nadane przez Sprzedających w czwartki i w piątki z uwzględnieniem godzin granicznych powinny posiadać oznaczenie weekendowej dostawy. Należy tutaj zaznaczyć, że ten wątek powstał w środę, więc etykiety Smart w Inpost nie mają jeszcze automatycznie nadanego oznaczenia dostawy w weekend.
@_HolaOla_ a proszę Cię bardzo https://allegro.pl/oferta/zelazko-parowe-tefal-ultragliss-plus-fv6842-12810301294#shipping-info
@kostas11 dzięki poprosiłam już zespół o wsparcie i dokładne sprawdzenie statystyk w tych ofertach, ale dziś jest dzień wolny, więc szczegóły dostanę dopiero jutro.
@_HolaOla_ a możesz podpowiedzieć dlaczego przy naszych ofertach wyświetla się "dostawa w poniedziałek"? Przykładowa oferta: https://allegro.pl/oferta/fiat-croma-05-wklad-lustro-lewy-ogrzewany-asfer-7575357198
O ile się nie mylę, to piątki zawsze się wyświetlało "dostawa w sobotę". Zamówienia do godziny 12 zawsze wysyłamy w ten sam dzień. Dzisiaj mamy święto, więc chyba powinno się wyświetlać tak samo jak w piątek, czyli "dostawa w sobotę".
@kostas11 oglądasz ofertę z konta bez smarta, zaloguj się na koncie które ma smarta, to będziesz miał czas dostawy do paczkomatu w sobotę
@_HolaOla_tak się składa, że wczoraj nie pokazywało "dostawa w sobotę", tylko przy wszystkich ofertach "dostawa w poniedziałek. Pisałem o tym powyżej. Zupełnie jak by system traktował święto jak zwykły dzień roboczy. W rezultacie może to zaniżać ilość zamówień. Dopiero dzisiaj zaczęło się wyświetlać "dostawa w sobotę". I sprawdzałem to kontach ze smartem. Niestety nie zrobiłem zrzutu ekranu, ale na pewno wiecie, że coś takiego występuje.
@SylgabPl niestety nie jesteśmy w stanie tego sprawdzić bez zrzutów oraz numerów ofert.
A guzik prawda. W tym wątku: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/absurdy-w-jako%C5%9B%C4%87-mojej-sprzeda%C...
się przekonałaś, że wasze algorytmy się gubią w święto i allegro na pewno dobrze o tym wie, tylko staracie się ewidentnie to wyciszać. Najwyraźniej zbyt mała ilość sprzedawców to zauważa i zgłasza.
@Agent051 sprawdzałem na koncie ze smartem 🙂
My tak samo sprawdziliśmy z kilku kont ze smartem. Ewidentnie wczorajszy dzień był traktowany przez algorytmy jak normalny czwartek, czyli dzień roboczy. Nie wyświetlając "dostawa w sobotę" allegro mogło sprzedawców pozbawić części obrotu. W końcu dla wielu kupujących to często główny argument w poszukiwaniach i zakupach. Żałuję, że nie sprawdziłem czy tak samo było w ofertach OSA, czy może sobie wyświetlali "dostawa w sobotę" 😉