Witam. Wczoraj aktywowałem Allegro Pay. Zakupiłem produkt za około 47 zł płacąc blikiem przez allegro pay I nie otrzymałem kuponu na 100 zł.
Tak, sprawdziłem. Nie ma żadnych kuponów.
Przyznałem Tobie kupon. Jest on już widoczny na Twoim koncie.
Dzięki za pomoc.
Dzień Dobry. Zgłaszam się z podobną sprawą i proszę o aktywowanie kuponu. Warunki spełnione
@RAFKO1 poprosiłam już zespół o sprawdzenie Twojego konta, więc jak otrzymam wieści, wrócimy tutaj do Ciebie.
Nadal brak kuponu. Minęło 2 dni robocze od aktywacji allegro pay i zakopów za więcej niż 30zl za pomocą tegoż.
Po przeczytaniu innych komentarzy nasuwa się niestety smutny wniosek:
promocja z kuponami za aktywację Allegro Pay wygląda na fikcję w praktyce.
Warunki spełnione, minęły ponad 2 dni, a kuponu brak.
Z komentarzy innych wynika, że kupony dostają głównie osoby, które się upominają, składają reklamacje i wiedzą, gdzie pisać — zamiast być przyznawane automatycznie, jak wynika z regulaminu.
Jeśli promocja działa tylko po interwencji użytkownika, to trudno mówić o rzetelnej akcji promocyjnej, a raczej o wprowadzaniu w błąd co do warunków jej realizacji.
Jeżeli sprawa nie zostanie wyjaśniona i kupon nie zostanie przyznany zgodnie z regulaminem, rozważę zgłoszenie tej praktyki do UOKiK jako potencjalnie naruszającej zbiorowe interesy konsumentów.
Następnym razem zanim zaczniesz nas straszyć czy dojdziesz do takich wniosków to proszę o cierpliwość. Ola dała Tobie znać, że konsultuję sprawę.
Przyznałem Tobie kupon, znajdziesz go na swoim koncie. Jest on ważny 14 dni.
Dziękuję za informację i przyznanie kuponu.
Potwierdza to jednak moje wcześniejsze obserwacje – kupon został przyznany dopiero po interwencji i „konsultowaniu sprawy”, a nie automatycznie po spełnieniu warunków promocji.
Chcę też jasno zaznaczyć, że nikogo nie straszę – wskazanie możliwości zgłoszenia sprawy do UOKiK to normalne prawo konsumenta w sytuacji, gdy promocja nie jest realizowana zgodnie z regulaminem.
Z komentarzy innych użytkowników wynika, że nie jest to odosobniony przypadek, co rodzi pytanie, dlaczego promocja nie działa w sposób jednolity i zgodny z regulaminem, skoro warunki zostały spełnione.
Cierpliwość jest oczywiście wskazana, jednak w przypadku promocji masowej użytkownicy mają prawo oczekiwać automatycznej i terminowej realizacji, bez konieczności eskalacji czy upominania się o swoje.
Proszę moderatora o zamknięcie tego wątku. Moja sprawa została rozwiązana i nie chcę dostawać maili za każdym razem kiedy ktoś ma taki sam problem. Innych proszę o rozpoczęcie własnego tematu.
@Client:48593672 w przeciągu kilku dni, jeśli nie pojawi się automatycznie, napisz tu proszę do nas ponownie. Wówczas będziemy działać.
ja też składałam wniosek o kupon miał być od razu i nie ma jeszcze na koncie
Dzień dobry, proszę o weryfikację przyznania mojego kuponu za aktywację allegro pay. Pozdrawiam
Cześć, @loritbg @BartlomiejBury11. Już to weryfikuję i niedługo wrócę do Was z odpowiedzią.
@loritbg, @BartlomiejBury11 kupony zostały już przypisane do Waszych kont.
Dzień dobry
Dzisiaj zarejestrowałem konto i nie otrzymałem kuponu zniżkowego 100 zł. Bardzo proszę o weryfikację.