anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak platnosci karta za Allegro Pay

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:100994012
#8 Zapaleniec#

dlaczego zniknela platnosc karta jest tylko blik i przelew w przelewach niema mojego banku co jest

oznacz moderatorów
264 ODPOWIEDZI 264
Fuujiou
#9 Pomysłodawca#

@krzych50 Czyli przyznali się do złamania warunków umów o kredyt konsumencki dla przypadkowo wybranych osób, nie dość, że je zmieniając, to w dodatku nie informując ich o zmianach na ich niekorzyść,

oznacz moderatorów
krzych50
#8 Zapaleniec#

Wiesz jak to jest... jak coś idzie dobrze to trzeba to s.......ć. Zawsze znajdzie się jakiś .... co wymyśla jakieś durnoty ponieważ uważa się za wszechwiedzącego a drugi co to zatwierdza. Jak już pisałem poszła wiadomość do UOKiK. Spłacę te parę złotych i pożegnam się z Allegro Pay

oznacz moderatorów
hubertno
#8 Zapaleniec#

Ma dziwne podejrzenie, że ta "losowo wybrana grupa klientów', to ci z ciut większymi spłatami. Takie losowanie.

Też mam właśnie z tym kłopot, zaskoczenie totalne. Zawsze płaciłem w terminie. Jakoś zapłacę, ale niesmak pozostanie. Czas rozejrzeć się za alternatywą - nie płatności, a Allegro. A było tak pięknie...

Rozumiem, że kredytowanie za 0% jest już niemożliwe i Allegro chce się z tego wycofać. Ale nie ma nawet możliwości zapłaty kartą debetową. To naprawdę przekroczyło rozsądne granice - bez uprzedzenia.

oznacz moderatorów
Robert1100
#8 Zapaleniec#

Nie tylko rozsądne granice a granice prawa. Allegro zapomniało, że zawarło z klientami umowy kredytowe na okreśłonych warunkach. Zmiana jakiegokolwiek z nich, a formy spłaty są takim elementem,  bez wczesniejszej zgody klienta to naruszenie warunków umowy. 

Wysyłajcie do Allegro żądanie zaprzestania naruszania warunków umów kredytowych. 

oznacz moderatorów
Fuujiou
#9 Pomysłodawca#

Nic sobie z tego nie robią, jak grochem o ścianę, dziad o gruszce, baba o pietruszce. Piszesz o umowie nad którą jest Ustawa i ma cesję na Aion Bank, a oni sobie swoim wywodem o testach z regulaminu.

oznacz moderatorów
Loofral
#8 Zapaleniec#

No właśnie mi też zniknęła. Allegro łamie własny regulamin? Nieźle. Trzeba słać skargi i tyle, zawsze praktycznie płaciłem kartą bo łatwiej, szybciej i tak sobie też porządkowałem wydatki a tutaj nagle się nie da i nikt nic nie powiedział, nie zmienił regulaminu itd. O co chodzi?

oznacz moderatorów
papinspiracje
#1 Nowicjusz#

Witam czy wie ktoś dlaczego nie można dokonać spłaty w allegro pay kartą? Jest do wyboru tylko blik i płatność przelewem 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Dlatego ze Allegro wyłączyło taką możliwość, piszą o 1m-cu.

oznacz moderatorów
Halfrunt
#18 Luminarz#

Nowy rok i nowe zasady. 

oznacz moderatorów
Agent555
#16 Inspirator#

Ponieważ w ramach testu u części  użytkowników Allegro wyłączyło tą metodę płatności 

oznacz moderatorów
emilka187
#3 Debiutant#

Chciałabym opłacić kolejna ratę Allegro pay kartą. Niestety nie jest już dostępna ta opcja. Czy można ją przywrócić?

oznacz moderatorów
Agent555
#16 Inspirator#

Ponieważ w ramach testu u części  użytkowników Allegro wyłączyło tą metodę płatności 

oznacz moderatorów
wiktoriaanna1983
#8 Zapaleniec#

dlaczego nie ma opcji spłaty allegro pay kartą kredytową wczesniej była płatnosć kartami

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@wiktoriaanna1983 brak dostępności płatności kartą przy spłacie Allegro Pay wynika z prowadzonych obecnie testów.

Monika
   Moderatorka

oznacz moderatorów
Fuujiou
#9 Pomysłodawca#

@la_nika dlaczego został złamany pkt 5. umów zawartych do połowy grudnia 2022, które są umowami o kredyt konsumencki i podlegają Ustawie? Tym samym kredytobiorca powinien zostać powiadomiony o zmianach w stosownym czasie pisemnie lub w jakikolwiek inny trwały sposób, zwłaszcza, że jest to zmiana na niekorzyść klienta. Jako, że test "losowych osób" jest nie poparty jakim kolwiek powodem, w postaci naruszenia pkt 5. umów (np nie spłacaniem należności w terminie) , a został wprowadzony bez informacji, prawdopodobnie celowo przed 10-tym (większość umów jest do spłacenia do tego dnia), a dotyczy natychmiastowej płatności jaką jest płatność kartą (i można ją wykonać nawet w dniu spłaty) jest to działanie na niekorzyść klienta i wygląda na wyłudzienie odsetek, zwłaszcza od osób, które będą chciały spłacić należność dziś lub jutro rano, a nie przeglądają forów.

oznacz moderatorów
Kosamir
#1 Nowicjusz#

Cześć, Allegro wstrzymało mi możliwość płacenia kartą kredytową. Uzasadnia to tym, że jest to ich program testowy dedykowany ok. połowie użytkowników. Czy ktoś z Was ma podobny problem? Czy - tak jak sądzę - mają problemy finansowe i chcą zaoszczędzić na prowizji dla operatorów kart. Pozdrawiam

oznacz moderatorów
pinsplash
#21 Demiurg#

@Kosamir Oficjalnie to pierwsze, nieoficjalnie - szukają oszczędności.

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów
azex
#1 Nowicjusz#

Dlaczego ostatnio zniknęła opcja spłaty Allegro Pay przy pomocy podpiętej do konta karty kredytowej, a pozostały tylko blink i przelew?

oznacz moderatorów
krzych50
#8 Zapaleniec#
azex żeby jak nie masz innej możliwości spłaty mogli ci naliczyć odsetki. Jakoś muszą nazbierać pieniędzy na karę jaka została na nich nałożona.
oznacz moderatorów