anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak platnosci karta za Allegro Pay

Idź do rozwiązania
Client:100994012
#8 Zapaleniec#

dlaczego zniknela platnosc karta jest tylko blik i przelew w przelewach niema mojego banku co jest

oznacz moderatorów
263 ODPOWIEDZI 263
nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@babudzynski Płatność kartą w usłudze została przywrócona, więc można w ten sposób spłacać zakupy.

Natalia
   Moderatorka

#8 Zapaleniec#

Dziś tak. Chcecie zmienić regulamin od 6 lutego i wykreślacie tam zapis, że płatność kartą będzie możliwa przy regularnych spłatach. Moje pytanie brzmi: czy, jeśli kupię dziś poprzez Allegro Pay, 17 lutego będę miał możliwość spłaty kartą, czy zastosujecie prawo wstecz.

oznacz moderatorów
Fuujiou
#9 Pomysłodawca#

Zastosują, a raczej ten regulamin ma się nijak do umów bo już umowy AllegroPay z grudnia (np z 13.12.22) mają ten zapis w "Spłacie" (o "dostępnych metodach płatności"), a nowy regulamin AllegroPay obowiązuje od 6.02.23. Generalnie umowy zawarte do 6.02.2023 moim zdaniem nie powinny mieć zapisu o "dostępnych metodach płatności", bo na dzień podpisania umowy umowa była niezgodna z obowiązującym regulaminem. Teraz mają furtkę do "uwalenia" nas z dnia na dzień. Z resztą testowali jak "uwalić" ludzi, by albo błaźnili się przed znajomymi, albo by specjalnie niezdążyli zapłacić (jak ktoś mając termin do 10 zobaczył info rano i zrobił przelew tradycyjny z konta karty kred., zapłacił prowizję i przelew doszedł po terminie, a wmiędzyczasie włączyli karty to jest to chamstwo w czystej postaci).

oznacz moderatorów
hubertno
#8 Zapaleniec#

Ja przyjąłem to na klatę, i tak nie było wyboru, trzeba było jakkolwiek zapłacić, nie miałem czasu (zajrzałem do Pay'a w dniu spłaty), a nie wierzyłem, że nasze interwencje coś przyniosą.

Nie będę się upominał, sami powinni to jakoś, choć ciut symbolicznie, zrekompensować, wiedzą, kto był w takie sytuacji.

oznacz moderatorów