Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Drodzy Allergowicze! Mam takie przemyślenie.... w związku z tym że korzystam z Allegro Pay i ogólnie jestem zadowolona to jednak pewna rzecz mi doskwiera..... Jeśli kupujący wybierze 30 dniowy okres spłaty zobowiązania czy 3 miesięczny okres spłaty to płaci za zakup kwotę bez naliczania odsetek. W innym przypadku jeśli rozłoży je kolejno na 5.10 czy 20 rat to już po zakupie naliczone są odsetki.... mnie najczęściej zdarza się spłacić zobowiązanie w przeciągu 2,3 miesięcy - rozkładam je na więcej rat dla tzw: "buforu" bezpieczeństwa. W razie jakichś okoliczności które mogą się przecież zdarzyć będę w stanie spłacić kolejną ratę.
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź w tej kwestii. Kiedyś napisałam do Allegro ale nie @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_ otrzymałam odpowiedzi....
@anna2011zlotow teraz (14.03) zmieniają zasadę i za 0% będą tylko 2 raty
Właśnie.... po prostu nie będzie się opłacać.....
Przecież nie ty masz na tym zarabiać!
😄
Tobie może i nie będzie się opłacać ale tym co udzielają kredytu - tak.
@anna2011zlotow widzę, że otrzymałaś odpowiedź na swoje wiadomości. W sprawie nr 31282226 Doradczyni poprosiła Cię o doprecyzowanie, ale nie otrzymała odpowiedzi.
Aby szczegółowo dopytać o Twoje umowy, konieczny będzie kontakt z Doradcą Allegro Pay przez formularz, jednak w przypadku wcześniejszej spłaty odsetki są proporcjonalnie mniejsze.
Tak owszem rozumiem proporcjonalność odsetek. Rozumiem też że bank udzielając pożyczki musi na tym zarobić to oczywiste, natomiast zastanawiam się na tym że jeśli klient wybiera dłuższy okres spłaty a w rzeczywistości spłaca to zobowiązanie w przeciągu np. 3 miesięcy (gdyby wybrał tą wersję spłaty pierwotnie rozkładając zobowiązanie na 3 miesiące nie miał by naliczanych odsetek) to nie powinien mieć tych odsetek naliczanych od pierwszego dnia zakupu. To tylko taka moja sugestia, spostrzeżenie.