anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Cofnięcie zwrotu

agniesia2711
#9 Pomysłodawca#

Zakupiłam stół, który otrzymałam.  Wcisnęłam więc zwrot towaru. Niestety firma nie przyjmuje zwrotów.  Doliczono mi w allegro pay kuriera.  Zwiększyła się automatycznie kwota zapłaty.  Sprzedawca tego nie może cofnąć, a od allegro otrzymałam wiadomość, że też tego nie robią.  Skoro nie odesłałam kuriera, to czemu mam płacić za kuriera?? Proszo odpowiedź. 

oznacz moderatorów
30 ODPOWIEDZI 30

agniesia2711
#9 Pomysłodawca#

Wcisnęłam zwrot i doliczono mi automatycznie kuriera do calkiwitej kwoty spłaty za stół.  Okazało się, że sprzedawca zwrotów nie przyjmuje.  A ja nie mogę tego cofnąć i koszt kuriera pozostał. 

oznacz moderatorów

agniesia2711
#9 Pomysłodawca#

Gdyby można to cofnąć, to nie szukałabym tutaj sposobu na rozwiązanie istniejącego problemu. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

ty ten stół to chcesz sobie zostawić czy go jednak zwracasz?

oznacz moderatorów

agniesia2711
#9 Pomysłodawca#

Muszę zostawić ,bo sprzedawca nie przyjmuje zwrotów tego asortymentu.  Tylko, że nie mogę tego cofnąć i opłata za kuriera zostaje. 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@agniesia2711 dobrze się bawisz na allegro?

po co robisz fikcyjne zakupy, a potem chcesz zwracać towar?

zakup na allegro lokalnie?

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@Acid2009 Ma problem bo jakby "wcisnęła", a nie "wcisła" nie było by sprawy🤣

@LEW433 > Zakupiłam stół, który otrzymałam. I teraz jaki powód ma być obciążenia Ciebie jakimiś kosztami, tu nie ma zwrotu, tu brak dotrzymania umowy więc otwórz dyskusję i opisz problem, Allegro powinno Ci w tym pomóc, reklamacja z powodu nie otrzymania > czy TY czytasz przed kliknięciem "publikuj" to co napisałeś > w pierwszym zdaniu jest słowo "OTRZYMAŁAM" > a w ostatnim "reklamacja z powodu nie otrzymania"

Te Twoje wpisy to jak produkcja w czasach PRL-u > "liczy się ilość, a jakoś(ć) to będzie"

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

Niech Allegro zapłaci za takie rzeczy.

oznacz moderatorów

agniesia2711
#9 Pomysłodawca#

"Proszę o odpowiedź "

oznacz moderatorów

Halfrunt
#20 Guru#

Nie rozumiem skąd możliwość "wciśnięcia" opcji zwrot, jeśli sprzedający nie przyjmuje zwrotów. Jeśli ich nie wyłączył w ofercie to wydaje się, że masz prawo do zwrotu, chyba ze to zakup od osoby prywatnej, a nie firmy. 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@agniesia2711  Niestety to jest niecodzienny przypadek i tutaj tylko panie moderatorki będą mogły pomóc, więc przypominamy: @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

O ile kasy walczymy?

oznacz moderatorów