Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam dostałam wiadomość że zakupiłam przedmiot Cs go od kogoś i u mnie się nic nie wyświetla bo nie używam konta allegro . U osoby są podane moje imię nazwisko i numer telefonu . Nie zgadzają się numery klienta . Co zrobić
Jak nie kupiłeś to oczywiście że ktoś próbuje Cię okraś.
Czy jesteś wstanie gdzieś to zgłosić czy coś bo osoba pisze na mój prywatny numer
Tu albo phishing@allegro.pl
@Client:103108326 "...dostałam wiadomość...."
Jaką wiadomość? Ustnie zgłoszona plotka ? Mail ? Sms?
Masz dane klienta który wysłał wiadomość? Tylko nie wykonuj jego sugestii, nie klikaj żadnych linków.
Możliwe jest włamanie na twoje konto Allegro, ale jest też możliwa podpucha, po to żeby wyłudzić dane do logowania.
Na razie za mało informacji żeby coś radzić.
Mam zdjęcie co zostało zakupione albo numer telefonu
Przyniósł ci zdjęcie do domu?"
Takie coś dostałam SMS
@Client:103108326 Ok, więc dostałaś sms. Obrazków nie widać bo musi zatwierdzić moderator, ale spróbuje doradzić.
Sprawdź swoje konto Allegro, zakładkę sprzedaż bo nie jest wykluczone ze ktoś się włamał na konto i faktycznie spreparował fikcyjną sprzedaż z twojego konta. Gdyby była taka sprzedaż to natychmiast zawiadom Allegro powinni zablokować twoje konto.
Jeśli nie ma żadnej sprzedazy na koncie to jest to zwykła podpucha żeby wyłudzić kontakt a potem uzyskać dostęp do danych konta albo nawet do banku.
Nie wykonuj żadnych poleceń, na wiadomość nie odpowiadaj.
Zmień profilaktycznie hasło do konta Allegro, uruchom dwustopniowe logowanie do konta.
Nazwisko i imię oraz numer telefonu oszuści mogą uzyskać różnymi metodami, mogą to nawet być znajomi, nie należy z tego robić wielkiego problemu ale uważać trzeba.
W zakładce sprzedaż nic nie mam
.... jeszcze sprawdź Lokalne. Ale to podpucha, prowokacja.
Dziękuję za pomoc 🙂 bo aż się wystraszyłam
link daj do oferty od razu będzie wiadomo co to
Nie posiadam linku do zakupu u tego sprzedawcy bo nawet nie można wyszukać
@Client:103108326 no ale skads wziales ta oferte i kupiles?
Ja dostałam zdjęcie tylko jaka to aukcja bo ja nawet niewiedzialam co to a u mnie się nigdzie nie wyświetla że zakupiona czy coś
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ to jest podejrzane niech moderatorki interweniują bo może masz włam na konto
Napisałam na ten e mail co został mi podany parę odpowiedzi wyżej i dostałam że mam napisać do allegro bezpieczeństwa