Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
chce dezaktywowac allegro pay
12. Czas trwania usługi Allegro Pay
https://allegro.pl/regulaminy/regulamin-uslugi-allegro-pay-lD8OAPk4Lu6
Swoją rezygnację możesz wysłać tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=aa176d43-7589-4742-8820-c77623a173a5
@blasznik, zachęcam Cię do ponownego rozważenia swojej decyzji. 🙂 Dodam, że nie musisz korzystać z przyznanych środków, a posiadanie limitu nic nie kosztuje. Sama rezygnacja sprawi, że nie uruchomisz tej usługi ponownie.
Bardzo dobrze, że nie da się tego uruchomić ponownie po zamknięciu. Podczas gdy allegro pay jest uruchomione i spłacone to ustawia się domyślnie przy zakupach w aplikacji mobilnej i łatwo się pomylić i znów coś kupić przez allegro pay. Później problem żeby znów oddać kasę i płacić prowizję we własnym banku.
@krzysiekgt1 za terminowo spłacone zakupy z Allegro Pay (które nie były rozłożone na więcej spłat) nie jest pobierana dodatkowa prowizja.
Mam taką zasadę ze nie kupuje jak nie mam pieniędzy,a tym bardziej nie kupuje na raty proszę bardzo o wyłączenie usługi allegro Pay,z góry dziękuję i przepraszam za kłopot
@jaskmaster, posiadanie limitu nic nie kosztuje. 🙂 Natomiast zawsze możesz wypowiedzieć umowę o korzystanie z usługi Allegro Pay. Wystarczy, że skontaktujesz się z nami przez ten formularz.
Dzień dobry, czy samo posiadanie aktywnego Allegro Pay (bez dokonania żadnego zakupu) ma wpływ na scoring w BIKu, podobnie jak posiadanie karty kredytowej?
Czy ma wpływ na scoring to nie wiem ale mi się wpisało do BIKu, że mam swoje środki w Allegro Pay, mimo że z tego co wyczytałem w FAQ nie powinno tego być.. Dlatego finalnie rezygnuję z tego.
Czyli jeśli zrezygnuję raz z allegro pay, to już nie będzie można nigdy tego aktywować? 🙂
Witam, dlaczego nie mogę zapłacić normalnie, a muszę zgodzić się na allegropay, bo nie ma innej opcji na akucji? Czy jest opcja, żeby z tego nie korzystać? MAciek
@surecc Oczywiście, że nie musisz korzystać z Allegro Pay. Dodaj oferty do koszyka, a następnie stamtąd przejdź do formularza dostawy i płatności. Będziesz mógł wybrać różne metody płatności (np. płatność kartą, przelewem, BLIKiem).
To się nadaje do UOKiK, samowolna aktywacja i pobieranie opłat jak w jakiś subskrypcjach/automatycznie włączanych płatnych usługach operatorów komórkowych bez zgody użytkownika gdzie rezygnacja wymaga jego interwencji
Dzisiaj dostałem alert z BIKu, że mam jakieś kredyty z odroczoną spłatą. Nigdy więcej allegro pay.
Tu dużo rzeczy nadaje się do UOKiK tylko ludzie płacą za wszystkie dodatki i nic z tym nie robią.
Ważna rzecz dla osób rezygnujących z Allegro Pay:
CZARITO
Przy okazji tematu rezygnacji z Allegro Pay - czy mogę się dowiedzieć dlaczego jest taka sytuacja, że po rezygnacji nie będzie można założyć ponownie AllegroPay?
Informacja z Allegro przy odstępowaniu:
"Hej Cezary, tu Allina!
Aktywacja i korzystanie z usługi Allegro Pay są całkowicie bezpłatne. Możesz korzystać z Twoich Środków wtedy, gdy potrzebujesz. Jeżeli jednak zdecydujesz się na rezygnację z Allegro Pay, nie będzie już możliwości ponownego uruchomienia usługi na Twoje dane." @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@CZARITO Takie zasady zostały wprowadzone podczas udostępnienia tej usługi. W najbliższym czasie nic się nie zmieni.