anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jak wygląda zwrot pieniędzy za anulowany zakup opłacony przez Allegro Pay?

MAMY ROZWIĄZANIE!
KatarzynaKA93
#8 Zapaleniec#

Hejka wszystkim, zrobiłam zakup przez allegro Pay, po czym opłaciłam zakup, kiedy przyszła paczka okazało się że towar nie był zgodny z opisem więc odesłałam go z powrotem, do tej pory nie otrzymalam zwrotu środków, gdzie z tym uderzyć ? Może ktoś podpowie 

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13
mdrogeria
#21 Demiurg#

KatarzynaKA93 sprzedawca po odtąpieniu od umowy nie może przekroczyć 14 dni na zrot środków . Jeśli naruszył Twoje prawa jakie daje Ci UK. otwieraj dyskusję i domagaj się natychmiastowego zwrotu .

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@KatarzynaKA93 Sprzedawca powinien zwrócić wpłatę niezwłocznie, najpóźniej w ciągu 14 dni od daty Twojej rezygnacji. Jeżeli zakup został przez Ciebie spłacony, po zwrocie wpłaty przez sprzedawcę będziesz miała nadpłatę w Allegro Pay, która zostanie Ci na konto zwrócona. Jeżeli sprzedawca zwleka ze zwrotem pieniędzy, otwórz Dyskusję; https://allegro.pl/dyskusje/nowa upomnij się w niej o zwrot środków i poproś tam o interwencję pracownika Allegro.

oznacz moderatorów
KatarzynaKA93
#8 Zapaleniec#

Sprzedawca twierdzi że zwrot środków nastąpił 19.07 ja niestety nie otrzymałam pieniędzy sprawdzałam konto kilka razy ... Co jeżeli sprzedawca zwrócił pieniądze allegro Pay a ja już dawno to spłaciłam ? 

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@KatarzynaKA93 Po zwrocie wpłaty przez sprzedawcę otrzymujesz powiadomienie e-mail od Allegro. Jeśli takiego maila nie było, sprzedawca mógł wpłaty nie oddać. Pieniądze od sprzedawcy nie wracają na Twoje konto, tylko do Allegro Pay. Jeżeli sprzedawca zwrócił wpłatę po Twojej spłacie zakupu w Allegro Pay, nadpłata zostanie Ci zwrócona na konto przez Allegro Pay. Potrwa to kilka dni.

oznacz moderatorów
mr_oma
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@KatarzynaKA93, widzę, że 19.07 poprawnie zlecono zwrot w wysokości 66,99 zł. Jeśli nie widzisz środków, odezwij się do nas przez ten formularz.

Maja
   Moderatorka

#8 Zapaleniec#

Dziękuję 😉 wypełniłam formularz, podałam numer konta i czekamy 

oznacz moderatorów
mariusz_borkowsk
#1 Nowicjusz#

Rozwiązano wszystko jest OK Dzieki Pozdrawiam Mariusz Borkowski

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@KatarzynaKA93 Podaj mi proszę numer oferty lub orientacyjną datę zakupu tego przedmiotu. Sprawdzę w naszym systemie, czy Sprzedający zlecił zwrot dla Ciebie. 

Ola
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
KatarzynaKA93
#8 Zapaleniec#

Próbuje dodać screena ale coś nie mogę xd 

oznacz moderatorów
ilonka139
#7 Wielbiciel#

Dzień dobry, mam pytanie, kupiłam przedmiot przez allegro pay. Spłaciłam całosć, jednak przedmiot odesłałam poniewaz byl wadliwy. Sprzedający napisał,że zwrócił pieniądze do allegro. Kiedy ja mogę otrzymać zwrot pieniędzy?

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg#

Jeśli zwrócił i otrzymałaś na maila stosowną wiadomość środki zasilą Twoje konto PAY i tym samym nie będzie wymagana od Ciebie spłata należności .

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

Przecież już spłaciła. 

oznacz moderatorów
xyz96
#21 Demiurg#

@ilonka139 Jeżeli sprzedawca na pewno zwrócił, powinnaś otrzymać od Allegro powiadomienie mailowe. Nie było maila, mógł nie zwrócić. Jeżeli jednak środki oddał, masz teraz nadpłatę w Allegro Pay, która powinna zostać Ci zwrócona na konto w ciągu 5 dni. Gdyby tak się nie stało, pisz tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=8612321a-8c9e-446a-abd0-49c4b12e9391&subjectId=54fc89e8-5...

oznacz moderatorów