Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam czy na allegro zaplace karta podatkowa Sodexo ? Za wybrane zakupy ?
Jak mają kod to tak. Dawniej nie było można ale ostatnio był wątek i właśnie pisali że jak mają kod to tak, zapytajmy: @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@marcin25jwr Cześć. 🙂 Jeśli masz wirtualną kartę Sodexo, to możesz nią płacić tak jak każdą inną kartą płatniczą.
Wybierz płatność kartą, a następnie wpisz wszystkie niezbędne dane (imię i nazwisko, numer karty, numer CVV).
Nie można spłacać Allegro Pay przy użyciu karty podarunkowej, w tym wirtualnej karty Sodexo. Ja mam taki problem - testowałem 2 karty tego typu. Transakcje dochodziły do autoryzacji 3Ds i na końcu płatność była nieudana.
@PIO_BER to prawda Allegro Pay nie można spłacić kartą podarunkową lub przedpłaconą.
@la_nika Dziękuję za potwierdzenie. Pytanie tylko dlaczego tak jest. Wydaje się to nielogiczne, że za zakupy w Allegro mogę płacić wirtualną Sodexo ale spłacić AllegroPay już nie mogę.
W regulaminie Sodexo doszukałem się przepisu, który wskazuje, że to zastrzeżenie z ich strony:
W przypadku Operacji, których skutek jest taki sam jak Operacji Gotówkowych (np. przekazania/przelewu środków z Karty do wirtualnego portfela, na rachunek bankowy lub na inna kartę płatniczą w tym Operacji powiązanych z kryptowalutami oraz w punkach związanych z działalnością hazardową) Sodexo i Wydawca zastrzega sobie możliwość odrzucania takich Operacji lub naliczania prowizji i opłat jak za Operację Gotówkową
Nie jest to ostre zastrzeżenie, bo mowa tu o "możliwości odrzucenia takich operacji".
Dobrze gdyby Allegro doszło z nimi do porozumienia, bo płatnik nijak nie może skorzystać z już spłaconych środków w AllegroPay - trudno więc tu mówić o operacji gotówkowej.