Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Chcę zapłacić za towar płatnością podzielona Ale nigdzie nie widzę takiej możliwości
A oferta spełnia wymogi tego?
Dzieje się tak, gdy:
nie ma takiej możliwości
allegro do tej pory nie wprowadziło tej opcji
@LEW433 15tys? serio? nam tak płacą firmy nawet za małe transakcje - oczywiście nie n a allegro
@LEW433 cytat z podanego linka wystarczy:
Jak zapłacić w ramach Podzielonej płatności: nie możesz opłacić transakcji w ramach Podzielonej płatności za pośrednictwem Allegro Finanse. Kwotę należności przelewasz na konto, zgodnie z instrukcją otrzymaną od sprzedającego. Oznacza to, że nie zaktualizujemy automatycznie statusu wpłaty w Allegro Finanse. Sprzedawca może jednak ręcznie zmienić status zamówienia w zakładce Zamówienia.
Pamiętaj, że niezależnie od decyzji, sprzedający również samodzielnie musi ocenić, czy faktura podlega obowiązkowi podzielonej płatności. W tym zakresie obowiązki sprzedawcy reguluje Ustawa z dnia 9 sierpnia 2019 r. o zmianie ustawy o podatku od towarów i usług oraz niektórych innyc..., w szczególności art. 106e zmienionej ustawy o podatku od towarów i usług.
My wystawiamy w takich przypadkach proformy i nie respektujemy wysyłek allegro
bo wtedy nie działają
i wisienka na torcie kolejny cytat z allegro:
Czy allegro udzieli mi informacji w tym temacie:
Po szczegółowe informacje dotyczące mechanizmu podzielonej płatności, jak i te związane z prawem podatkowym, zwróć się do doradcy podatkowego lub poszukaj odpowiedzi na stronie Ministerstwa Finansów.
Czyli nie mam się pytać allegro dlaczego łamie polskie prawo 🙂
@jacek3346 Możesz zapłacić, ale nie przez Allegro, tylko normalnie na konto sprzedawcy (po wystawieniu faktury).