anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Płatnosco przez allegro pay i anulowanie przysyłki

Client:81023650
#7 Wielbiciel#

Potrzebuję pomocy 

Pierwszy raz płaciłam przez allegro pay zrobiłam anulowanie paczki sprzedawca twierdzi że odesłał pieniądze gdzie to sprawdzić jak na allegro pay nic nie pokazuje na koncie bankowym też ich nie mam czy trzeba czekać kilka dni ? Czy opłacić "dług" na allegro pay

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Client:81023650 Cześć. 🙂 Jeśli sprzedający zwrócił pieniądze, to zwiększą one Twój limit w usłudze Allegro Pay (czyli tutaj: https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/allegro-pay/).

Czy dostałaś powiadomienie mejlowe z informacją o zwrocie pieniędzy? Jeśli nie, to podaj mi proszę numer tego zamówienia. 🙂 

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

Jak zwróci to dostaniesz maila od Allegro a środki trafiają do Allegro Pay i zwiększają twój limit jak masz nadpłatę to w panelu Allegro pay możesz wypłacić, jak nie masz maila od Allegro to nie zwrócił. Ale jak nadszedł czas spłaty to musisz zapłacić.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jeśli zwrócisz lub anulujesz cały zakup, środki zwrócone przez sprzedającego bezpośrednio do Allegro Pay zwiększą Twoje środki dostępne w usłudze. Zakup zostanie spłacony, a umowa zawarta z Allegro Pay – zamknięta.

Na zwrot środków przez sprzedającego czekamy:

• 30 dni – w przypadku zakupu z Allegro Pay z opcją spłaty w ciągu 30 dni
  • 1 miesiąc – w przypadku zakupu z jakąkolwiek inną opcją spłaty dostępną w Allegro Pay: 2, 3, 5, 10 lub 20 miesięcy.

Jeśli nie otrzymamy zwrotu od sprzedającego w tym czasie, masz obowiązek spłacić swój zakup samodzielnie.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Screenshot_20230405_161312_Allegro.jpg

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Client:81023650 Dziękuję za zrzut, ale poproszę numer zamówienia. Sprawdzę, czy zwrot został zlecony. 

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

414996d1-d2ec-11ed-af2c-59d9db661172

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Client:81023650 Sprzedający zlecił zwrot dzisiaj, jego status to "in progress". Kiedy zwrot zostanie przeprocesowany, zwiększy Twój limit w usłudze Allegro Pay.  

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dziękuję ślicznie za pomoc ❤️

oznacz moderatorów