Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@kamillo850 w takim przypadku, najlepiej skontaktować się ze sprzedającym żeby poinformować o tej sytuacji i odesłać do niego zamówienie. Sprzedający powinien zlecić zwrot pieniędzy po otrzymaniu przesyłki zwrotnej.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ skoro już doszło i chce odebrać paczke? Jest kupione przez allegro pay
Kupiłem przedmiot przez AllegroPay który długo nie przychodził bo został zmieniony termin dostawy. Zrobiłem zwrot i już na drugi dzień po zgłoszeniu zwrotu paczka została nadana. Już jest w paczkomacie i teraz chciałbym ją odebrać ale jak to zgłosić gdzie komu żeby jednak zostało u mnie i nie rozwiązywać AllegroPay.
@kamillo850 umowa Allegro Pay nie zostanie anulowana po zgłoszeniu zwrotu - wciąż będzie ona wyświetlana jako do spłaty i należy ją terminowo uregulować.
Nie mamy technicznej możliwości anulowania zgłoszonego zwrotu - przy zamówieniu wciąż będzie informacja o zwrocie. Najlepiej jeśli w takim przypadku uzgodnisz szczegóły bezpośrednio ze sprzedającym (pamiętaj jednak, że po naszej stronie w systemie zakup będzie widniał jako zwrócony).