Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dowiedziałem się, że zakupy przez Allegro Pay traktowane są jak pożyczki w parabankach jak Prowident itp.
Chciałbym usunąć tą usługę i mieć z tym spokój, co zresztą doradzam wszystkim ludziom na tej planecie.
Złożyłem taką dyspozycję przez formularz kontaktu allegro z preferowanym kontaktem przez email.
Tego samego dnia dostaję telefon z koniecznością potwierdzenia tożsamości przez telefon.
Ależ się wku*** łem...
Jakim prawem założenie allegro pay (celowo z małej litery) można dokonać poprzez przeklikanie formularza zgłoszeniowego z odpowiednimi danymi, natomiast rezygnacja z tej "wspaniałej" usługi wymaga weryfikacji bezpieczeństwa przez telefon? Szanowne allegro czekam na wasz ruch. Nie będę podawał swoich danych nieznajomym osobom przez telefon w celu rezygnacji z usługi którą można było włączyć klikając akceptację regulaminu. Konto na allegro posiada dwuetapową weryfikację i na pewno rozmawiacie z moją osobą.
Przestrzegam wszystkich przed zakładaniem tego "parabanku" jakim jest allegro pay. Może się wydawać świetną usługą ale w momencie próby zaciągnięcia kredytu hipotecznego na np. dom/mieszkanie itp okazuje się że każdy zakup wykonany z allegro pay jest traktowany jako "chwilówka" co obniża nas credit score - nie dziękuję
@radekksk Nie zrezygnujesz z tej usługi, pisząc na Gadane. Nie mamy dostępu do szczegółów dotyczących Twojej umowy zawartej w ramach Allegro Pay. Ze swojej strony mogę jedynie zasugerować, żebyś postępował zgodnie z wprowadzonymi procedurami, jeśli chcesz rozwiązać problem w krótkim czasie.
Dodam, że jeśli podasz mi numer telefonu, z którego się z Tobą kontaktowano, będę mogła potwierdzić czy jest to nasz numer.
Również złożyłem rezygnację z tej usługi, gdyż żądają zbyt szczegółowych danych osobowych (może jeszcze mam podać nr obuwia!) co jest w sprzeczności z RODO. Rezygnacja przez formularz i nić. rezygnacja bezposrednio na PayU i nic. Od ponad miesiąca moje pieniądze nie mogę wypłacić z tego g...... Nie dziwię się, że **piiip** bije ostatnio allegro pod wzgledem ilości produktów do sprzedaży. NIE POLECAM PAYU NIKOMU!!!!
@Roksa_ZW przykro mi, ale na Gadane nie mamy wglądu w szczegóły Twojego konta Allegro Pay. W celu rezygnacji z usługi skontaktuj się z nami przez ten formularz - jako metodę kontaktu wybierz rozmowę na czacie lub umów rozmowę telefoniczną z doradcą.
-Oj tak, pay jest walnięte. Raz miałam sobie opóźnienie. Dzwoni "specjalista od nękania".
-Na dzień dobry mówię mu, że 2 godziny temu wpłaciłam i już nie musi dzwonić xD. Naprawdę tak było.
-On musi potwierdzić dane.
- nie podam moich danych
- nie on musi potwierdzić.
- nie podam moich danych obcej osobie przez telefon i to jeszcze dzwoniącej z czerwonego numeru.
- on musi potwierdzić i UWAGA, UWAGA chyba się na mnie wkurzył, bo już nie chciał potwierdzenia podaniem maila tylko chciał mojego ADRESU DOMOWEGO
- nie podam Panu mojego adresu. Jest już spłacone, jutro i tak nie będzie musiał Pan wydzwaniać.
- Ja nie wiem o czym Pani mówi
- no to jak Pan nie wie o czym Ja mówię to po co Pan wydzwania? I trzasnęłam słuchawką. Od tamtej pory żadnego czerwonego numeru nie odbieram xD. Jak gość dzwonił z Payu to mój adres miał, a jak nie to mu był nie potrzebny, tyle w temacie...