anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

W jaki sposób mam spłacić środki Allegro pay, że zwrotu pieniędzy od sprzedawcy

Client:114030924
#7 Wielbiciel#

Po anulowaniu zamówienia, kwota zastała przekierowana na konto Allegro Pay (środki na realizację zamówienia pobrane zostały bezpośrednio z konta bankowego). Następnie dokonałem ponownego zakupu ze środków zwróconych przez sprzedawcę. Nie zawierałem żadnych umów kredytowych ani opcji kup teraz - zapłać później. Allegro domaga się spłaty kwoty ze zwrotu pieniędzy. W jaki sposób mogę poinformować dział spłat allegro, iż kwota jaką mam spłacić nigdy nie była kredytem, a wykorzystaniem środków że zwrotu (po anulowaniu zamówienia).

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:114030924 Jeśli sprzedający zwrócił przez nasz system środki za zakup z Allegro Pay, kwota ta powinna zostać zaksięgowana na saldzie w Allegro Pay jako pokrycie wcześniejszej należności powstałej w wyniku zakupu. Nie możesz wykorzystać tych środków. 

W jaki sposób sprzedający zwrócił wpłatę, skoro mogłeś z tych pieniędzy opłacić kolejne zamówienie? Oddał je na Twoje prywatne konto?

Podaj mi również numery obu zamówień, o których piszesz.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Client:114030924
#7 Wielbiciel#

Zamówienie opłacone:

0af2b9c0-21a3-11ef-8496-838e9c12037d.

Zamówienie anulowane:

e3cca211-2194-11ef-b2b5-9940b068f6a7.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Cos zamieszałeś widzę, kupując przez Allegro Pay jest to kredyt-raty, zwracając towar - sprzedający zwraca środki i one powinny wrócić tam skąd wyszły chyba że zwrócił na twoje konto bankowe) i nie ma długu rat. Ty masz nadal limit w Allegro Pay i możesz robić inne zakupy.

oznacz moderatorów