anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Witam próba oszustwa przez allegro lokalnie

pesos5
#7 Wielbiciel#

Witam, chciałem kupić przedmiot przez allegro lokalnie, facet wystawil go na allegro wiec przeszedlem do płatności i wyla opcja tylko blik bo reszta opcji byla serwisowana. pieniadze zkonta mi pobrało no bo blik ale w banku jest informacja jako wyplata z bankomatu. Czy mogę w jakis sposob odzyskac pieniadze ? wszystko wyglada na to ze zakupo robilem ze strony allegro lokalnie. 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

LEW433
#21 Demiurg#

Pokaż link do oferty, spójrz czy tu widzisz zakup: https://allegrolokalnie.pl/konto/oferty/kupioneMi wygląda jakby zakup z podesłanego linku i z próbą oszustwa, takiej płatności nie odzyskasz.

oznacz moderatorów

KOGIEL_T
#12 Orędownik#

@LEW433  raczej 

oznacz moderatorów

Client:35386082
#13 Ambasador#

To oszustwo!
Nie odzyskasz pieniędzy, możesz to zgłosić na Policję.
Nie kupuje się z podesłanych linków.

A skąd pomysł, że Allegro blokuje metody płatności. To byłoby głupie, bo nie wszyscy mają blika, a muszą mieć możliwość kupienia.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@pesos5 @Ten link nie prowadził do Allegro Lokalnie tylko do fałszywej strony imitującej Allegro lokalnie. 

Pieniędzy niestety nie odzyskasz. 

oznacz moderatorów

pesos5
#7 Wielbiciel#
oznacz moderatorów

keichi
#13 Ambasador#

Zmartwię cię ale dałeś się nabrać. Ten link to oszustwo.

oznacz moderatorów

MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @pesos5. Na Twoim koncie nie doszło w ostatnim czasie do zakupu. Najpewniej link nie prowadził do naszego serwisu, tylko do fałszywej strony. W tej sytuacji powinieneś zgłosić sprawę na policję. 

Marysia
   Moderatorka
oznacz moderatorów