Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro pobrało mi z konta 176 zł za krem. Kasę wzięliście a teraz ja musze szukać pieniądze bo mi Alegro kasę zaj...
Nie panikuj. Nieudana płatność samoczynnie wróci na konto w ciągu kilku dni.
Nie bardzo masz wyjście 😉
Wyjście jest takie, że kupię gdzieindziej i Alegro nie zgarnie prowizji. A defraudacja po moim przyjeździe się nie przedawni
O tej porze niektóre banki mają przerwy techniczne. Środki mogły zostać zablokowane, ale twój bank jeszcze ich nie przekazał na rachunek docelowy.
Druga sprawa, to Allegro nie może pobrać ci środków z konta. Trzeba samemu zrobić przelew lub szybką płatność, ewentualnie zapłacić kartą lub BLIK-iem.
Zapłaciłam kartą i z konta pieniądze zeszły
@Client:115374147 jaka defraudacja? Ustawa daje sprzedawcy na zwrot kasy 14dni od odstąpienia, a jak płatność nie przeszła to samo wróci tam skąd płacone było. W 2 przypadku kłania się regulamin serwisu określający do kiedy ma ta kasa wrócić lub banku zależy gdzie się platność zablokowała, a oba się okceptowało bez czytania jak się konta zakładało...
@Client:115374147 Widzę, na Twoim koncie, że płatność na kwotę 176 zł przeszła prawidłowo na zakup kremu i sprzedawca otrzymał Twoją wpłatę. Masz na swoim koncie 2 zakupy tego samego kremu - 1 jest opłacony, anulowany i ukryty (mogę go przywrócić na Twoje konto, daj znać czy to zrobić), czyli sprzedawca ma 2 dni robocze na zlecenie zwrotu pieniędzy oraz 2 zakup, który nie został opłacony i dlatego pojawia się informacja o jego opłaceniu.
Poproszę o odzyskanie ukrytego zakupu
@Client:115374147 Proszę, gotowe - zakup jest już widoczny na Twoim koncie. 😊
I proszę jak się miło zrobilo
a najpierw pieniacz, oskarżenia, wulgaryzmy, zaj… ana kasa i ani nawet słowa skruchy