anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakup w statusie nieopłacone, a pieniądze pobrało z konta

Client:115374147
#8 Zapaleniec#

Allegro pobrało mi z konta 176 zł za krem. Kasę wzięliście a teraz ja musze szukać pieniądze bo mi Alegro kasę zaj...

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

komis-bell
#21 Demiurg#

Nie panikuj. Nieudana płatność samoczynnie wróci na konto w ciągu kilku dni. 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

Nie bardzo masz wyjście 😉

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Wyjście jest takie, że kupię gdzieindziej i Alegro nie zgarnie prowizji. A defraudacja po moim przyjeździe się nie przedawni

oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@Client:115374147

O tej porze niektóre banki mają przerwy techniczne. Środki mogły zostać zablokowane, ale twój bank jeszcze ich nie przekazał na rachunek docelowy.

Druga sprawa, to Allegro nie może pobrać ci środków z konta. Trzeba samemu zrobić przelew lub szybką płatność, ewentualnie zapłacić kartą lub BLIK-iem. 

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Zapłaciłam kartą i z konta pieniądze zeszły 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@Client:115374147 jaka defraudacja? Ustawa daje sprzedawcy na zwrot kasy 14dni od odstąpienia, a jak płatność nie przeszła to samo wróci tam skąd płacone było. W 2 przypadku kłania się regulamin serwisu określający do kiedy ma ta kasa wrócić lub banku zależy gdzie się platność zablokowała, a oba się okceptowało bez czytania jak się konta zakładało...

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Client:115374147 Widzę, na Twoim koncie, że płatność na kwotę 176 zł przeszła prawidłowo na zakup kremu i sprzedawca otrzymał Twoją wpłatę. Masz na swoim koncie 2 zakupy tego samego kremu - 1 jest opłacony, anulowany i ukryty (mogę go przywrócić na Twoje konto, daj znać czy to zrobić), czyli sprzedawca ma 2 dni robocze na zlecenie zwrotu pieniędzy oraz 2 zakup, który nie został opłacony i dlatego pojawia się informacja o jego opłaceniu. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Poproszę o odzyskanie ukrytego zakupu

oznacz moderatorów

Sa_nova
Moderatorka
Moderatorka

@Client:115374147 Proszę, gotowe - zakup jest już widoczny na Twoim koncie. 😊

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

I proszę jak się miło zrobilo

a najpierw pieniacz, oskarżenia, wulgaryzmy, zaj… ana kasa i ani nawet słowa skruchy 

oznacz moderatorów