Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam zamówiłem tester diagnostyczny do auta znajomemu na urodziny okazało się ze dostanie lepszy więc chciałem go odesłać zrobiłem zwrot wysłałem na podany adres i nic potem sprawdziłem gdzie znajduje się magazyn firmy okazało że informacje z allegro różniły się tj. miejscowość podana z allegro to Swiecko a okazało się ze magazyn jest w Świecko i tak paczka niby miała status
Przygotowanie przesyłki do doręczenia | 2022-05-16 08:43 | UP Słubice 1 |
Przekazanie przesyłki do doręczenia | 2022-05-16 08:44 | UP Słubice 1 |
Doręczenie przesyłki | 2022-05-16 11:26 | UP Słubice 1 |
Nadejście przesyłki | 2022-05-19 06:25 | Terminal Przeładunkowy |
i teraz nie wiem czy przesyłka została dostarczone ale z tego co widzę nie bo skoro wróciła na terminal przeładunkowy i teraz pytanie czy uda mi się ja odzyskać i kto odpowie za zły adres podany do zwrotu. Miał ktoś coś podobnego?
Allegro gwarantuje bezpieczne zakupy, otwórz dyskusję ze sprzedającym skoro wysłałeś zgodnie z podanym adresem do zwrotu:https://allegro.pl/moje-allegro/zakupy/dyskusje/nowa
@zapal321 a pozostałe dane były poprawne (ulica i numer i kod pocztowy)?
Tak reszta sie zgadzała
@zapal321 Przecież to jest zwykła literówka, a nie zły adres ( nie ma miejscowości Swiecko w Polsce), Jak był podany poprawny kod pocztowy do paczka trafiła do odbiorcy w Świecku. Podaj link do oferty.
A jaki jest status przesyłki po 19/05 ? Bo napisałes to 28/05. Co się dalej działo z paczką przez tydzień ?
Niema nowego statusu po 19
@zapal321 No to co się dzieje z paczką ?
@zapal321 A pytałeś sprzedającego czy otrzymał zwrot? Może to jakiś błędny status.
@zapal321 Najpierw tel. do sprzedawcy, a ew. później na infolinię PP z reklamacją.
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
A ja nie rozumiem takiej sytuacji. Zamówiłeś tester - okazuje się, że otrzymasz "lepszy" - nic, tylko się cieszyć z tego powodu. Otrzymujesz lepszy sprzęt za cenę "starszego" modelu.
Chyba należy się cieszyć z tego powodu.
Następna rzecz - adres do zwrotów towaru z tytułu odstąpienia od umowy lub reklamacji.
Czy może być inny niż adres firmy, z której nadaje się przesyłkę?
Jeśli tak - to jak to się ma do "darmowych zwrotów" przesyłek Allegro InPost?
W tym temacie, niestety - trzeba już zasięgnąć opinii pracownika Allegro.
Nie ja dostane lepszy tylko znajomy co na urodziny mu go zamòwiłem dlatego chciałem odesłać inpostem niedało sie zwròcic bo sprzedajacy nie ma numeru telefonu w informacji do zwrotu
Do zwrotu nie jest potrzebny nr telefonu, generujesz kod i zanosisz i tyle.
Dalem zwrot inpost to pisalo ze sprzedajacy niepodał numeru telefonu i zeby wybrać inną metodę