anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Agregat spalinowy- na jakiej zasadzie mogę urządzenie sprawdzić?

MAMY ROZWIĄZANIE!
exprorer20
#7 Wielbiciel#

Witam,

Dokonując zakupu Agregatu prądotwórczego na jakiej zasadzie mogę urządzenie sprawdzić?

Czy mogę go zalać mieszanką paliwową, odpalić oraz sprawdzić czy będzie odpowiedni do moich potrzeb? Czy w momencie gdy okaże się że posiada zbyt małą moc, będę mógł go zwrócić i żądać zwrotu pełnej kwoty, czy sprzedawca będzie mógł pomniejszyć koszt zwrotu o utratę wartości towaru? 

oznacz moderatorów
23 ODPOWIEDZI 23
br.
#21 Demiurg#

@starling_shop , @_Likos_  A ja się w międzyczasie zainteresowałem ofertami na Allegro i rzeczywiście jest oferta z 30dniowym zwrotem.  W przypadku agregatu prądotwórczego to nie powinno być żadnych śladów zużycia jeżeli będzie stał w czystej  komórce czy garazu.

Bardzo dobry pomysł na urlop lub na jakąś budowę gdzieś gdzie prądu brak.

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Oczywiście że masz prawo takie do odpalenia ale jak nie będzie działać to składasz reklamację.

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@exprorer20 agregat jest pewnie jakiejś znanej marki należy zadzwonić do sklepu stacjonarnego tej marki i zapytać jak w sklepie stacjonarnym postępują czy przed zakupem odpalają produkt; następnie należy poprzez pytanie do sprzedającego zadać to samo pytanie. Jeśli sprzedawca się nie zgodzi na takie odpalenie to nie kupuj bo nie zwrócisz

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg#

@exprorer20  Nie, nie, nie.

To jest agregat z silnikiem spalinowym,  decydujesz się na zakup, płacisz i wtedy sprzedający albo serwis wskazany przez sprzedającego wykonuje tzw. przegląd zerowy.

Wiec sprawdzenie oleju lub zalanie olejem,  zalanie paliwem, sprawdzenie ustawień: zawory, zapłon itp.  no i odpowiedni wpis w karcie gwarancyjnej.

Dopiero tak przygotowany agregat można uruchomić, pierwsze uruchomienie  powinien robić serwis.

Oczywiście może sprzedający zezwolić abyś sam wykonał te czynności ale uzgodnij to ze sprzedającym, nie z  nami.

oznacz moderatorów