Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Dokonując zakupu Agregatu prądotwórczego na jakiej zasadzie mogę urządzenie sprawdzić?
Czy mogę go zalać mieszanką paliwową, odpalić oraz sprawdzić czy będzie odpowiedni do moich potrzeb? Czy w momencie gdy okaże się że posiada zbyt małą moc, będę mógł go zwrócić i żądać zwrotu pełnej kwoty, czy sprzedawca będzie mógł pomniejszyć koszt zwrotu o utratę wartości towaru?
@starling_shop , @_Likos_ A ja się w międzyczasie zainteresowałem ofertami na Allegro i rzeczywiście jest oferta z 30dniowym zwrotem. W przypadku agregatu prądotwórczego to nie powinno być żadnych śladów zużycia jeżeli będzie stał w czystej komórce czy garazu.
Bardzo dobry pomysł na urlop lub na jakąś budowę gdzieś gdzie prądu brak.
Oczywiście że masz prawo takie do odpalenia ale jak nie będzie działać to składasz reklamację.
@exprorer20 agregat jest pewnie jakiejś znanej marki należy zadzwonić do sklepu stacjonarnego tej marki i zapytać jak w sklepie stacjonarnym postępują czy przed zakupem odpalają produkt; następnie należy poprzez pytanie do sprzedającego zadać to samo pytanie. Jeśli sprzedawca się nie zgodzi na takie odpalenie to nie kupuj bo nie zwrócisz
@exprorer20 Nie, nie, nie.
To jest agregat z silnikiem spalinowym, decydujesz się na zakup, płacisz i wtedy sprzedający albo serwis wskazany przez sprzedającego wykonuje tzw. przegląd zerowy.
Wiec sprawdzenie oleju lub zalanie olejem, zalanie paliwem, sprawdzenie ustawień: zawory, zapłon itp. no i odpowiedni wpis w karcie gwarancyjnej.
Dopiero tak przygotowany agregat można uruchomić, pierwsze uruchomienie powinien robić serwis.
Oczywiście może sprzedający zezwolić abyś sam wykonał te czynności ale uzgodnij to ze sprzedającym, nie z nami.