anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

ALLEGO pisze do mnie w obcym języku a sklep nie chce zwrócić mi pieniędzy

Axeroz98
#7 Wielbiciel#

Witam, jakieś 30 dni temu zamówiłem sobie oldspice 3 sztuki po cenie 12 zł. No to czekam na wysyłkę i czekam i czekam, myślę sobie kurde miała być do 7 dni a tu nic. Patrzę a wysyłka opóźniona, napisałem więc do sklepu kiedy wyślą na co oni odpowiedzieli że przeprasza ale mają jakies problemy z dostawą produktu do magazynu, coś takiego ale wyślą jutro, odpisałem "okej w porządku to czekam" no i się nie doczekałem, więc odtworzyłem dyskusję, sklep zapewnil że wyśle i dodatkowo gratis doda od siebie jeszcze jeden przedmiot, i że teraz ma 100% wyślą. Odpisałem znowu że dobrze, to poczekam. No ale kurde ***** nie otrzymałem do tej pory, allegro 2 razy do nich pisalo. Raz po Polsku a drugim razem w obcym języku, mogę porobić screeny ale nie wiem gdzie tu jest opcja załączenia plików. 

Kończąc: Za dwa dni kończy mi się płatność allegro pay, mam zapłacić? Mam nie płacić? Co dalej, co robić??

Proszę o pomoc, mam zgłosić to do UOKiK, wiem że oni zabierają się za takie sprawy bardzo długo, chyba że masz kasę... Co dalej w tym temacie kiedy allegro też olało sprawę...  @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

br.
#21 Demiurg#

Jeżeli zbliża się termin płatności raty Pay  to należy zapłacić, kredyt jest czymś osobnym niż zakup, niezapłacenie może mieć zły wpływ na twoją zdolność kredytową w przyszłości.

A  w dyskusji należy uparcie przypominać o niewywiązaniu się z umowy.  Możesz też odstąpić od umowy i zażądać  zwrotu pieniędzy co zamknie problem. Takie oświadczenie i żądanie zwrotu wpłaty możesz wpisać w dyskusji.

Żeby wkleić obrazek, scren,  kliknij  ikonkę  kamerki  na pasku narzędzi gdy piszesz post.

oznacz moderatorów

Axeroz98
#7 Wielbiciel#

Owszem chce zwrot pieniędzy, ale nic z tym nie robią. Nie mam już opcji zwrotu

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Nie masz zakupu to nie masz opcji zwrotu. Wystarczy napisać że odstępujesz od umowy, to jest jednoznaczne.  Musisz oznaczyć dyskusję jako nierozwiązaną jeśli pojawi się taka opcja, wtedy może dostaniesz propozycję odszkodowania z Protect.

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@Axeroz98 zrób to jak cywilizowany człowiek - w dyskusji sam wyznacz ostateczny termin dostawy (np: do dzisiaj), jeżeli nie dojdzie do skutku to zgodnie z kodeksem cywilnym odstąp od umowy, zrób to w dyskusji

nie używaj metod allegrowych bo tam nie wiadomo z jakiego paragrafu odstępujesz od umowy

oznacz moderatorów