Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro zmienia standardy na gorsze. Pierwszy raz spotkałem się z zakłamywaniem rzeczywistości, wprowadzaniem w błąd. Zamówiłem produkty, paczka (Orlen Paczka) w doręczeniu i... nagle zmiana statusu na "błędny region doręczenia". W kontaktach Orlen Paczka jak i Allegro byłem zapewniany, ze przesyłka dotrze, że już jest w Oddziale Opolu, podawano godziny ponownych transferów co okazało się wymyślonymi historiami. Allegro potwierdzało dostawę w konkretnym dniu i..... nic się nie pokryło. Byłem zwodzony do wczorajszego ponownego kontakt z Orlen Paczka, gdzie pani powiedziała, ze niemożliwe to co mi mówili, bo paczka ma status "poszukiwana". Tak więc podawane godziny transferów mdz. magazynowych, potwierdzenia nadania priorytetów itd - zmyślone bez przemyślenia i konsekwencji dla klienta. Ostatecznie musiałem udać się do LM w Kłodzku, kupić farbę drożej, wydać na paliwo, bym dzisiaj mógł malarzowi przekazać farbę. Masakra ta opcja Allegro Delivery. Co mnie skusiło!!!!! I o to ma do siebie największy żal. InPost to marka, a AD z całą tą Orlen Paczką - nieporozumienie, nie korzystajcie, bo nie są wiarygodni na żadnym etapie!!! Może za 10 lat tak, ale muszą zacząć być transparentni i działać, a nie robić dobrze słowami.
Allegro od dawna wprowadza w błąd kupujących z terminem dostawy, nie możesz nigdy, przenigdy kupować coś co ma przyjść i jest potrzebne na jutro, to tylko nerwy wściekłość i często negatywny komentarz dla sprzedającego, zawsze patrz w ofercie czas które podaje sprzedający, Allegro robi się portale który schodzi na "psy".☹️
@LEW433 Nie do końca. Jeśli jest informacja "zamów do XX:XX - jutro w punkcie" to znaczy, że sprzedający zadeklarował wysyłkę zamówień tego samego dnia, natomiast sama informacja "dostrawa jutro" to juz wprowadzanie w bład przez Allegro.
Oczywiście należy omijać wszelkie Orleny, One Boxy, ale i dostawę kurierem, bo tu tez nie ma możliwości wyboru firmy kurierskiej i dziwnym trafem najczęściej okazuje się, że tym kurierem jest One.
J/w nie chodzi o opóźnienia etc do deklarowanego terminu dostawy, tylko o oszukiwanie dot. statusu paczki, Dwie różne sprawy
fox_paws też nie do końca. Pokazuje tam najpóźniejszy czas, który zadeklarował sprzedający ale nie dotyczy to wszystkich dostawców. Było tu sporo postów wku.....ych sprzedawców bo np DPD odbiera im paczki o 9, a poczta o 14. Klientowi kupującemu o 13 DPD Allegro radośnie wyświetla dostawę na jutro choć zgodnie z ustawieniem dopiero następnego dnia będzie wysłana... Portal doskonale o tym wie i ignoruje jak każdy inny problem.
Hmmm. Nie chodzi mi o deklarowane terminy dostaw, tylko o zagubienie paczki i kłamanie w wyjaśnieniach i pewnej dostawie, która nie była realna bo paczka zniknęła. O to chodzi.
Jasne, nie chodzi mi o termin dostawy czy trafiony czy nie, tylko oszukiwanie rzeczywistości. Paczka zgubiona w Poznaniu, a mi wmawiano, że już z powrotem w Oddziale, ze wysłana do Opola o tej, że już w doręczeniu - co okazało się bzdurami
Od wielu lat korzystam z usług Orlen Paczki, jeszcze zanim Allegro to wprowadziło. Uważam że w stosunku jakość/cena biją na głowę Pocztę. Nigdy nie oczekiwałbym z tę cenę jakości premium
.... bo nie ma nic gorszego od PP
To chyba nie koniecznie prawda. Paczki delivery są wszędzie taktowane jak te gorsze. Ja tam na pocztę np nie narzekam ale mam spoko listonosza. Ale jak wysyłam paczkę przez allegro to widzę na niej napis "Partner B" czyli to gorsza paczka... Myślę, ze reszta w tym orlen ma podobnie. Ale tak szczerze to delivery nie włączam, za mało mam komentarzy by ryzykować oberwanie negatywa za ich dostawców. Wtedy padną statystyki i sprzedaż...
@AnnaG-Antyki zgadzam się, delivery to taka nazwa/farma na najhorsze usługi przewoźników, ma być taniej i tyle. Koszty Smart ma być tańszy.
Właśnie żeby jeszcze było taniej to bym to rozumiała ale zobacz oni mają wynegocjowane umowy na najdroższe przesyłki ze wszystkich portali. Czasami to się zastanawiam czy realnie nie płaca po te 5 czy 7zł jak O czy V, a reszty dla siebie nie zgarniają. Bo wszędzie taniej, a u nich znowu podwyżki. A to przecież chyba portal z największą ilością paczek to powinien najwięcej móc wynegocjować.
Oczywista oczywistość :). Czytając Sprzedawców widać jak mało transparentne są niektóre zasady, którymi nie raz się chwalą