Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedający dał ogłoszenie:
w tytule i w opise "nazwa urządzenia"
na zdjęcie pudełko w jakim takie urządzenie jest sprzedawane w sklepie.
W opisie dopisek: "sprzedaję to co na zdjęciu".
Po zakupie i płatności przez allegro dostaję na czacie informację od sprzedającego, że wysyła jedynie puste pudełko bo to jest tylko widoczne na zdjęciu!
Zakładam spór i prowadzę dyskusję (bezcelową póki co) żeby rozwiązać sprawę polubownie i odzyskać pieniądze.
Sprzedający się nie zgadza i nadaje przesyłkę inpostem (samo pudełko, bez urządzenia - zgodnie z wcześniejszą informacją).
Do sporu dołącza przedstawiciel allegro i zaleca zwrot pieniędzy.
Pytanie: Mam odbierać nadaną do mnei przesyłkę i próbować odsyłać do Sprzedającego. Czy po prostu jej nie odbierać?
Czy jeśli nie odbiorę będę chorniony przez Allegro Protect? I będę mógł odzyskać pieniądze z Allegro Protect jeśli Sprzedający ich nie zwróci?
@art272 Pokaż link do tej oferty.
Jeśli kupiłeś puste pudełko, to jest ono twoją własnością.
@art272 Zdjęcia zgodnie z regulaminem muszą przestawiać stan faktyczny, a w tym wypadku ogłoszenie jest nieprecyzyjne. Dopytałam odpowiedni zespół, czy w takim wypadku powinieneś odebrać przesyłkę i wtedy ją odesłać. Wkrótce wrócę z informacją.
@art272 Doradca wypowiedział się w dyskusji. 🙂
zacytuję odp. od Allegro dla innych zainteresowanych w podobnej sytuacji (oby nie było potrzebne):
" proszę nie odbierać produktu, gdy przesyłka zmieni status na zwrot do nadawcy, a sprzedający nie zwróci pieniędzy, proszę skorzystać z opcji: "Poproś o pomoc Allegro", zdecyduję wówczas o nałożeniu sankcji na konto Sprzedającego"
bardzo dziękuję za wsparcie Allegro w rozwiązaniu tego problemu i konkretną odpowiedź jak należy postąpić.
Wynika że oferta wprowadza w błąd? ale to prywatny sprzedajacy-dobrze myślę? i nie ma ma zwrotu a za przesyłkę sprzedajacy odpowiada do chwili nadania!
Tak chyba kiedyś sprzedawali PS5 ale wtedy tylko sprzedawali zdjęcia 😆