Dlaczego Allegro nie lubi Firefoksa? Allegro tylko dla Chroma? Brak adblock i tym podobnych, brak proxy albo vpn. Na chrome albo brave działa bez problemu. Ustawienia bezpieczeństwa na normalne. Firefox w najnowszej wersji. Jak nie captcha googlowa, to przesuwanka albo wieczne ładowanie strony.
Proszę mi wskazać dokładną opcję którą mam zmienić, usunąć żeby móc normalnie używać allegro na Firefoksie
Kod błędu: 93a97db3-818a-456e-8258-f9283a3af830
Cześć, @0_pablo_0! Spróbuj proszę w pierwszej kolejności wyczyścić pliki cookie (najszybciej zrobisz to poprzez wciśnięcie kombinacji klawiszy CTRL+SHIFT+DELETE) oraz sprawdź działanie naszej strony w oknie prywatnym incognito.
To są jakieś kpiny. Te IP to mój dostawca Internetu. Proszę dokładnie napisać co jest problemem. Jest kod błędu, jest ID. Niech napisze ktoś kompetentny z działu technicznego albo dev team.
@0_pablo_0 Skierowałam Twoje zgłoszenie do Działu Technicznego. Jednocześnie zapewniam Cię, że wszyscy moderatorzy Gadane są odpowiednio wyszkoleni, a kwestia wyczyszczenia danych przeglądarki jest standardowym działaniem przed przekazaniem takiego złoszenia dalej. Zdarza się, że to wystarcza do rozwiązania problemu. 🙂
Mam dokładnie ten sam problem: captcha, komunikat „Aplikacja przekroczyła limit zapytań" i strony ładujące się w nieskończoność – tylko w przeglądarce opartej na Firefoksie (Floorp, silnik Firefox 157, Linux). Chromium i aplikacja Allegro na Androidzie z tego samego łącza działają normalnie.
Po dokładnej analizie wyszło, że to NIE są ciasteczka, rozszerzenia ani ustawienia – problem występuje na zupełnie czystym profilu, bez żadnych dodatków. Winne jest HTTP/2:
- przy HTTP/2 (domyślnie) połączenie z allegro.pl po ok. 10 sekundach przeglądania przestaje dostawać odpowiedzi – przeglądarka wysyła dane, a serwer nawet nie potwierdza ich odbioru, więc strona wisi (6 na 6 prób),
- po przełączeniu na HTTP/1.1 problem nie wystąpił ani razu; Chromium w tym samym czasie, z tego samego łącza – też ani razu.
Prośba do Zespołu Technicznego: wygląda na to, że coś po stronie Allegro (np. ochrona antyDDoS/antybot) po cichu odcina połączenia HTTP/2 z Firefoksa. Szczegóły z godzinami i adresami serwerów wysyłam przez formularz kontaktowy.
@Czekoloczek jeśli przesłałeś nam już zgłoszenie przez formularz kontaktowy, Twoja wiadomość trafi do zespołu technicznego, więc teraz poczekaj proszę cierpliwie na odpowiedź.