Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Odesłałem zwrot towaru a sprzedający twierdzi, że wysłałem uszkodzony co nie jest prawdą i nie chce zwrócić kosztów towaru, który mu zwróciłem. Zgłosiłem na Allegro i oni rozpoczęli dyskusję w której milczą i w ogóle nie reagują na moje pytania w dyskusji. Co zrobić? Gdzie złożyć skargę na Allegro?
Cześć, @ujui. Widzę, że ostatnio poprosiłeś o naszą pomoc 23.04.2025 o 18:27, po czym doradca wypowiedział się w Dyskusji. Od tamtego czasu nie pojawia się od Ciebie prośba o pomoc. Abyśmy taką otrzymali, musisz skorzystać z opcji [Poproś o pomoc Allegro].
Poprosiłam doradców o wsparcie w trwającej Dyskusji.
Nie prawda. Prosiłem o pomoc wielokrotnie. mam wysłać screeny?
ALLEGRO nie reaguje zgłosiłem poproś o pomoc i cisza. Sprzedawca, który nie zwrócił mi kosztów za zwrot towaru próbował zakończyć dyskusję. Podejrzewam o wyłudzenie pieniędzy.
@ujui przepraszam, że czekasz za odpowiedzią - doradca właśnie wypowiedział się w dyskusji.
Ale każdy moderator pisze co innego. termin na złożenie odwołania chyba to 14 dni a sprzedawca tego nie zrobił formalnie. Nie przedstawił żadnych dowodów uszkodzonego towaru. Dlaczego nikt porządnie nie chce się zająć tą sprawą i konkretnie? Czekam na zwrot pieniędzy za zwrócony towar. Czemu Allegro nie pomaga? Ile razy mam to samo pisać? cała historia dyskusji to cały czas juz trzeciemu moderatorowi piszę to samo.
@ujui widzę, że w dyskusji doradca zaproponował Tobie złożenie wniosku o Allegro Protect. Wniosek złożysz tutaj.
W kwestii udowodnienia przez sprzedajacego - widzę, że załączył on zdjęcie uszkodzenia dnia 23 kwietnia. Skorzystałeś z odstąpienia od umowy, a sprzedający może pomniejszyć kwotę zwrotu adekwatnie do powstałego zmniejszenia wartości towaru. Jako Allegro nie możemy podważać decyzji sprzedającego i ustalić kto ma rację. Zasugerowaliśmy również jako rozwiązanie, złożenie reklamacji u przewoźnika jeśli uszkodzenie powstało w transporcie.
Szanowna Pani, zdjęcie przedstawia jeden dekielek a zarzuca mi zniszczenie wszystkich, czyli 16. Bardzo proszę o rzetelne zajęcie się tą sprawą. Nie ma dowodu zniszczenia 16 dekielków ani formalnego zgłoszenia reklamacji na uszkodzenie przesyłki. O jakich Pani pisze dowodach? To każdemu komu się zwraca towar może zarzucić, że oddał zniszczony i nie zwrócić pieniędzy. To sprzedawca zarzuca mi winę i on powinien udowodnić, a nie że pisze jedynie o zniszczeniu. Nie podjął sprzedawca żadnych kroków. Dlaczego ja mam udowadniać swoją niewinność tak w prawie to nie działa. Dlaczego Allegro nie żąda dowodów od sprzedawcy?
Skoro sprzedającego nie może pani podważyć decyzji (ciekawe na jakiej podstawie) a moją możecie? Na jakiej podstawie podważacie moją decyzję?
@ujui nie podważamy żadnej decyzji, ani sprzedającego, ani kupującego - nie mamy takiej mocy, aby wydać decyzję kto ma rację. Zaproponowaliśmy możliwe rozwiązania czyli złożenie reklamacji do przewoźnika (gdzie w razie problemu, również zaoferowaliśmy pomoc w jej złożeniu) lub złożenie wniosku o Allegro Protect.
@ujui najpierw w dyskusji musicie dać sobie po razie ze sprzedawcą , booty allegrowe włączą się bliżej jej regulaminowego końca , jeśli nie zwrócisz się w międzyczasie z prośbą o pomoc
Co dać po razie??? Rozpocząłem dyskusje ze sprzedawcą i wciska mi kit, że uszkodziłem towar. Poprosiłem Allegro o pomoc a oni założyli drugą dyskusję, gdzie również rozmawiałem ze sprzedawcą i został temat przedstawiony. Napisałem ok. 10 wiadomości a Allegro milczy!
jesli sprzedawca nie uznał zwrotu musi wydać decyzje odmowną w ciągu 14 dni od zgłoszenia
jesli nie wydał decyzji a 14 dni minęło możesz zadać zwrotu
jesli nie miło 14 dni to poczekać na decyzje następnie wezwać pomoc wówczas dadzą ci link do Protect
@ujui a masz jakieś zdjęcia/filmy z pakowania?
Zwariowałeś? Kto nagrywa filmy z pakowania? Czy ja mam udowadniać swoją niewinność czy on ma udowodnić moją winę? To on nie chce zwrócić kosztów więc niech udowodni dlaczego.
@ujui a podesłał Ci protokół szkody ? złożył reklamację u przewoźnika ? Sprzedawca ma obowiązek oddać Ci kasę do 14 dni od odstąpienia 🙂 jak olał sprawę to jest w plecy 🙂
ps. w razie odrzucenia reklamacji z powodu złego pakowania przez przewoźnika, sprzedawca może wystąpić do Ciebie z roszczeniem o odszkodowanie 😞
Nie podesłał mi protokołu szkody, nie złożył reklamacji u przewoźnika, nie pokazał nawet dowodu w zdjęciu uskodzonego towaru. same tylko słowa i brak zwrotu pieniędzy. Allegro nie reaguje.
@ujui poczekaj 14 dni od odstąpienia i złóż wniosek do protect będzie dostępny w dyskusji jak oznaczysz jako nie rozwiązaną 🙂
Tak zrobię. Dziękuję
@ujui Sprawdziłam tę dyskusję jeszcze raz i poprosiłeś o pomoc doradcy 23.04 i wtedy też otrzymałeś odpowiedź z naszej strony. 24.05 poprosiłeś kolejny raz o wsparcie doradcy i również je uzyskałeś. Zrzuty ekranu nie są potrzebne, ponieważ widzę dokładnie to samo, co Ty.