Złożyłam reklamacje do sklepu,sprzedawca odrzucił
Zwróciłam się do Allegro ,które zwróci mi za zakupione buty .
Jak długo trwa taki zwrot - dostałam maila z Allegro że rozpatrzyli pozytywnie i w ciągu 3 dni zwrócą środki ,chatbot allegro pisze o 7 dniach
Jak długo się czeka na zwrot środków
@Client:120184444 zwrot środków może potrwać od 3 - 7 dni roboczych, więc nie mogę wskazać tutaj konkretnego terminu, ale jeśli otrzymałaś już od nas pozytywną decyzję, na pewno otrzymasz rekompensatę. Pieniądze wpłyną bezpośrednio na kartę lub konto bankowe, z którego opłaciłaś zakup.
Dziękuję
Wczoraj na czacie dostałam informację że przelew został zlecony manualnie 5 lipca ,do tej pory nie mam w banku przelewu przychodzacego.
Za zakupy placilam za pobraniem w dyskusjach i formularzu podałam nr konta do zwrotu
Wczoraj na czacie dostałam informację że zwrot został manualnie zlecony 5 lipca .
Do tej pory powinien być na moim koncie Revolut PLN .
Za zakupy placilam za pobraniem ,w dyskusji i formularzu podałam nr konta do zwrotu
Zwrot z allegro ochrony kupujacych
@Client:120184444 5 lipca to była niedziela. Zlecenie zwrotu środków w tym dniu nie powoduje natychmiastowego przekazania pieniędzy na Twój rachunek. Jeśli w ciągu 7 dni do akceptacji wniosku o rekompensatę nie otrzymasz pieniędzy, daj nam ponownie znać. Na tym etapie proszę Cię o cierpliwość.
Rozumiem tylko konsultant na czacie allegro napisało mi że od zwrotu czyli od niedzieli w ciągu 3 dni roboczych środki trafią na moje konto ,dziś jest trzeci dzień roboczy tak jak napisał konsultant a przelewu brak
@Client:120184444 Czas, który podał konsultant, jeszcze nie minął. Jednocześnie powtarzam, że prosimy o ponowny kontakt, jeśli pieniądze nie wrócą do Ciebie w ciągu 7 dni.