Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Pytanko mam dotyczące allegro one box aka ups aka xpress courier kupione przez Allegro. Zamówiłem sobie przedmiot z dostawą właśnie do zielonego paczkomatu . Przesyłka miała dotrzeć w dniu wczorajszym ale jakie było zdziwienie gdy w zamówieniu pojawiła się informacja:
"12 lip 2022, 13:13 Termin doręczenia przesyłki został ustalony z odbiorcą"
Nikt ze mną nic nie ustalał. Podejrzewam, że tę konkretną przesyłka dostarcza One Kurier(xpress courier) znany z niewyrabiania z dostawami w Krakowie.
Żeby nie było to jest moja druga przesyłka z Allegro One Box, pierwsza była dostarczona przez UPS(po etykiecie idzie rozpoznać :)) i nie było problemu.
Czy miał ktoś taki przypadek że sami sobie "ustalają" z odbiorcą bez kontaktu z nim nowy termin dostawy?
Terminy dostawy podawane przez allegro to tylko fikcja i dalece odbiega od rzeczywistości . To że piszą że ustalona z tobą wcale nie znaczy że ktoś cię o to pytał tylko na podstawie czasów wysyłek danego sprzedawcy . One Box jest tu na forum już znane z opóźnień w dostawach a teraz w czasie urlopów to nic nadzwyczajnego.
Na koncie mam sporo kupionych przedmiotów u różnych sprzedawców i tylko 2 opóźnienia w dostawie i za oba odpowiedzialna jest prawdopodobnie jedna firma kurierska Xpress courier(obecnie one kurier). Raz sprzedawca nawet do mnie zadzwonił i spytał czy na pewno chce xpressa patrząc na moją lokalizację(Kraków tu działa podobno najgorzej :D)
Czy w okresie urlopowym opóźnienia w dostawie to normalka? Nie mam takiego doświadczenia- zawsze paczka przychodziła na czas 🙂
Pytanie było bardziej z ciekawości
Nie mam żadnego doświadczenia z nimi, więc nich napiszą inni o tym, ale czytam tu wpisy kupujących i jest ich bardzo dużo o problemach z tą metodą dostawy.
@kenlom Podaj proszę numer tej przesyłki.
ALE0000203929F1
Od 11 lipca leży na magazynie.
Przypominam że to tylko ciekawość tego czemu takie praktyki mają miejsce.
Też nie chciałbym by te terminy były ustalane "ze mną" w nieskończoność 😄 pech chce że jutro wylatuje na 2 tygodnie i pogodziłem się z tym, że paczka prawdopodobnie wróci do sprzedającego chyba, że uda się załatwić kogoś kto odbierze 🙂
@kenlom Poprosiłam o sprawdzenie dlaczego taka sytuacja ma miejsce. Kiedy będę wiedzieć więcej, odezwę się ponownie.
@kenlom Cześć. 🙂 Widzimy, że paczka została już odebrana. Dziękujemy za cierpliwość i miłego urlopu 🙂
Bo to Allegro i tam mogą więcej, zawsze możesz zapytać Allegro_One