anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

allegro pocztex

OlciaOlcia94
#7 Wielbiciel

Wybrałam inny punkt odbioru, a dostałam sms, że przesyłka z allegro pocztex została przekierowana do innego paczkomatu, czy w tym wypadku, też paczkomat będzie traktowany jak tymczasowy i z czasem zostanie przekierowana do wybranego przeze mnie paczkomatu czy też wróci do sprzedawcy?

W sms nie ma wzmianki, że ten punkt do którego została przekierowana jest tymczasowy, ale na pewno wybrałam inny.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@OlciaOlcia94 najlepiej będzie skontaktować się w tej sprawie, bezpośrednio z przewoźnikiem.

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@OlciaOlcia94

Pocztex nie doręcza przesyłek do paczkomatów, nie mają umowy z Inpostem na dostęp do ich urządzeń (wszystkie Paczkomaty w Polsce należą do Inpostu, bez żadnych wyjątków).

A jeżeli o przesyłki w automacie paczkowym, tam nie ma czegoś takiego jak punkt zastępczy. Przesyłka trafia do wybranego automatu, gdzie czeka 72 h na odbiór. Potem przesyłka powinna trafić do placówki pocztowej przypisanej do tego automatu na kolejne 4 dni (łącznie powinno być 7 dni).

A i w przypadku doręczenia do automatu, najważniejszy jest jego kod. Adres maszyny nie ma najmniejszego znaczenia. 

oznacz moderatorów