anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro polecam- naliczanie prowizji

asiak757
#8 Zapaleniec#

Cześć, od soboty mam "problem", pomimo udostępniania linków i potwierdzenia ze strony znajomych, że dokonali zakupu (wcześniej wszystko działało bez problemu) allegro nie nalicza mi w ogóle prowizji na żadnym z udostępnionych linków. Mogę prosić o wyjaśnienie sytuacji? Może ktoś jeszcze się z tym spotkał? Nie otrzymałam żadnej wiadomości, że złamałam regulamin, wszystko robię z godnie z nim, więc program mam nadal aktywny.

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

kostas11
#21 Demiurg#

@asiak757 to jest bardziej skomplikowane 🙂

https://allegro.pl/artykul/allegro-polecam-jak-sie-dzielic-i-zdobywac-nagrody-ZMWO8YMYnu3

Inną przyczyną nienaliczenia się nagród w programie, mogą być zainstalowane wtyczki przeglądarki blokujące śledzenie ciasteczek, emisje kodów reklamowych, zarówno te po stronie polecającego, jak i kupującego. Sprawdź, czy masz zainstalowane np.:

• AdBlock Plus lub uBlock Origin (jeśli tak, wyłącz go na czas zakupów lub dodaj Allegro do listy wyjątków),
  • pochodzące od programów typu cashback.

Staraj się również robić zakupy w tej samej karcie. Długie przerwy w zakupach również mogą zaszkodzić trwałości „sesji” Twojej przeglądarki. Warto również pamiętać, że zakupy z wykorzystaniem voucherów, bonów prezentowych czy też punktów lojalnościowych nie mogą być premiowane nagrodą w programie partnerskim Allegro Polecam.

Kolejnym powodem nienaliczenia się nagród, może być nadpisanie ostatniego źródła ruchu. Warunkiem koniecznym do naliczenia nagrody jest uzyskanie przez Allegro informacji o wykonaniu transakcji po przejściu (ostatni klik) z programu Allegro Polecam. W momencie, w którym przed finalizacją transakcji przeglądamy inne strony internetowe (jak porównywarki cen np. Ceneo, strony z kodami rabatowymi i inne) często następuje nadpisanie ostatniego źródła ruchu. Taki zabieg może powodować to, że transakcja będzie identyfikowana z innego źródła ruchu, a nie z twojego polecenia. Tym samym nagroda za polecenie może się nie naliczyć. Co za tym idzie - podczas zakupów w sklepach online nie otwieraj innych kart ani okien w swojej przeglądarce.

________
Κώστας
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@asiak757 chodzi o to, że nie masz naliczeń w zakładce Allegro Polecam? Bo wypłata trafi na konto do 15-tego dnia miesiąca, lub pierwszego dnia roboczego następującego po 15-tym dniu miesiąca, gdy ten wypadać będzie w dzień wolny od prac? 
Mamy zgłoszenia dotyczące opóźnień w naliczeniach nagród, abym mogła to zweryfikować potrzebuję od Ciebie link polecający, który udostępniałeś oraz numer zamówienia Kupującego, który skorzystał z Twojego linka polecającego. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!

oznacz moderatorów