Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam szanowne grono kupujących jak i moderatorów.
Kupiłem przedmiot na Allegro od sprzedającego/jego firmy i że mi nie odpowiadał zwróciłem przedmiot przez SMART-a. W tej sprawie zwróciłem się do sprzedającego przez Allegro dyskusje o zwrot pieniędzy, ponieważ otrzymał przedmiot powrotem, a przelewu nie zrobił już 2 tygodnie po okresie otrzymania przedmiotu powrotem (przez SMART-a).
Nie odpisywał mi, jak również nie odpowiadał w dyskusji na interwencje Allegro i nie zwrócił pieniądze, nawet po 3 dniach od dnia kiedy wypłynął rok podany mu przez Allegro odn. zwrotu wpłaty.
Przez to Allegro podał link do "Allegro Protect" i wszystko byłoby ok, gdyby nie fakt że Allegro żąda w tym wniosku podanie zdjęcia obu stron dokumentu tożsamości. Miałem przykre doświadczenie pod tym kątem i nie chcę przez net, czy mailem podawać zdjęć swojego dokumentu.
Co teraz mam zrobić, by odzyskać pieniądze za zwrócony przedmiot? -fabrycznie nowy jak by co.
Dodam że firma sprzedającego w Google ma złą opinie, od ponad miesiąca otrzymuje mnóstwo negatywów, ponieważ tak jak mnie, nie oddaje pieniądze za zwroty, a od jakiegoś czasu nawet zakupiony towar nie wysyła kupującym poza Allegro, poza tym nie odpowiada skarżącym się na tel, czy maile.
@KataSzym do pytaj się jakie dane są ważne a jakie możesz zasłonić i wyślij rządne dokumenty.
Jeżeli jest mus odnośnie dowodu, to mógłbym ewent. osobiście przyjść do biura Allegro w Krakowie (jeżeli go tam Allegro posiada), by pokazać go pracowniku Allegro.
Poproszę o odniesienie się @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@KataSzym Ale czego się dziwisz jest to zgodne z regulaminem AP, pytania takie już były i odpowiedź jest jasna, nie musisz przesyłać skanu dowodu- nie musisz korzystać z AP.
zdjęciem każdej ze stron dokumentu tożsamości z imieniem, nazwiskiem i datą ważności (w przypadku Konta Junior, kserokopią każdej ze stron legitymacji szkolnej obejmującą następujące dane: imię i nazwisko oraz datę ważności), przy czym Spółka może zrezygnować z tego wymogu, w sytuacji gdy decyzja o przyznaniu rekompensaty Kupującemu nie budzi wątpliwości (w szczególności gdy Kupujący został zweryfikowany na podstawie art. 2.6 lit. a Regulaminu Allegro)
Użytkownik, w celu uzyskania dostępu do wszystkich usług świadczonych przez Spółkę i funkcjonalności Allegro, musi dokonać Rejestrację pełną (dokończyć Rejestrację), tj. obok obowiązku przesłania kopii dokumentów, oświadczeń lub tłumaczeń – o których mowa w art.2.3 powyżej (o ile ma zastosowanie) - dokonać aktywację Konta, która odbyć się może przez:
a. wybór jednego z poniższych dostępnych dla danego Użytkownika sposobów udostępnianych przez Allegro:
i) Szybka wpłata on-line – w przypadku, gdy Użytkownik posiada rachunek w jednym z banków udostępniających tzw. "szybkie płatności" w ramach Allegro i dokona wpłaty w zdefiniowanej kwocie 1,01 zł, 10 CZK lub 1 EUR. Wpłata zostanie w całości zwrócona Użytkownikowi na rachunek bankowy, z którego została dokonana,
ii) Zapłata za zakupiony przedmiot za pomocą usługi płatniczej określonej w Załączniku nr 7A oraz Załączniku 7B do Regulaminu - w przypadku, gdy zapłata za zakupiony Towar zostanie dokonana w formie przelewu elektronicznego z rachunku prowadzonego w jednym z banków udostępniających tzw. „szybkie płatności” w ramach Allegro (przy czym sposób aktywacji Konta wskazany w niniejszym art. 2.6. lit. a. ppkt ii) Regulaminu jest dostępny, z uwzględnieniem pozostałych postanowień Regulaminu, wyłącznie dla Użytkownika, który dokonał Rejestracji uproszczonej przed dniem 4 kwietnia 2022 r.),
iii) Wpłata przelewem elektronicznym - w przypadku, gdy Użytkownik posiada rachunek w banku, który nie współpracuje z operatorem usługi płatniczej określonej w Załączniku nr 7A oraz Załączniku 7B do Regulaminu lub nie udostępnia tzw. „szybkich płatności” i dokona wpłaty kwoty 1,01 zł, 10 CZK lub 1 EUR na rachunek bankowy wskazany przez Spółkę. Wpłata zostanie w całości zwrócona Użytkownikowi na rachunek bankowy, z którego została dokonana; lub
iv) Załączenie wskazanych dokumentów umożliwiających weryfikację (o ile ma zastosowanie i w razie gdyby skorzystanie z pozostałych opcji nie było możliwe); lub
b. uzupełnienie wymaganych danych (o ile ma zastosowanie).
Użytkownik jako płatnik zlecający transakcję płatniczą, potwierdza, że poprzez akceptację Regulaminu, upoważnia operatora usług płatniczych uczestniczącego w realizacji tej transakcji, do przekazywania danych płatnika towarzyszących takiej transakcji do Spółki.
Zmiana kraju dostawy, waluty Transakcji albo języka na Allegro może wpłynąć na dostępność ofert, usług, funkcjonalności oraz opcje dostawy.
@KataSzym domyślam się, że niepokoisz się o bezpieczeństwo swoich danych. Jednak zapewniam Cię, że nasz serwis działa pod kontrolą Urzędu Ochrony Danych Osobowych i przestrzega najwyższych standardów w tym zakresie. Dane nie są przez nas przechowywane i zostają usunięte niezwłocznie, jak tylko potwierdzimy tożsamość. Jest to standardowa procedura w tego typu przypadkach. Aby rozpatrzyć zgłoszenie o przyznanie rekompensaty zgodnie z częścią IV załącznika nr 9 do Regulaminu Allegro punkt 1 a i b stanowią, że dokonujemy oceny zgłoszenia i podejmujemy decyzję o przyjęciu zgłoszenia w terminie 30 dni roboczych od otrzymania poprawnie wypełnionego Formularza wraz z następującymi załącznikami:
a) oryginałem bądź kopią dowodu wpłaty kwoty za Towar na konto Sprzedającego. Dowód wpłaty kwoty za Towar na konto Sprzedającego nie jest wymagany w przypadku, w którym Kupujący dokonał wpłaty za Towar za pośrednictwem usług płatniczych udostępnianych w Allegro,
b) zdjęciem każdej ze stron dokumentu tożsamości z imieniem, nazwiskiem i datą ważności (w przypadku Konta Junior, kserokopią każdej ze stron legitymacji szkolnej obejmującą następujące dane: imię i nazwisko oraz datę ważności), przy czym Spółka może zrezygnować z tego wymogu, w sytuacji gdy decyzja o przyznaniu rekompensaty Kupującemu nie budzi wątpliwości (w szczególności gdy Kupujący został zweryfikowany na podstawie art. 2.6 lit. a Regulaminu Allegro).
W których sytuacjach można zastosować podpunkt "b"?
"zdjęciem każdej ze stron dokumentu tożsamości z imieniem, nazwiskiem i datą ważności ........, przy czym Spółka może zrezygnować z tego wymogu, w sytuacji gdy decyzja o przyznaniu rekompensaty Kupującemu nie budzi wątpliwości.
W tej konkretnej sytuacji dokonano zwrotu zakupionego przedmiotu, ale sprzedający nie zwrócił pieniądze na konto. Założona jest dyskusja z sprzedającym, ale on w ogóle nie odpowiedział ani na moją prośbę o dokonanie zwrotu, ani na żądanie (w dyskusji) Allegro by to uczynił. Nie zwrócił pieniądze, nie odzywa się w ogóle. Ma zawieszone konto na Allegro, a na Google od ponad miesiąca, ma same negatywne oceny, z tego samego powodu co w moim przypadku.
Proszę o odpowiedź.
@ayo80 Powstrzymałbym się z tym zapewnianiem, ze wszystko Allegro ma pod kontrolą. Lepiej napisać że są takie wymogi regulaminowe. W większych firmach, z całym szacunkiem wyciekały dane.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@ko_alka@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
W których sytuacjach można zastosować podpunkt "b"?
"zdjęciem każdej ze stron dokumentu tożsamości z imieniem, nazwiskiem i datą ważności ........, przy czym Spółka może zrezygnować z tego wymogu, w sytuacji gdy decyzja o przyznaniu rekompensaty Kupującemu nie budzi wątpliwości.
W tej konkretnej sytuacji dokonano zwrotu zakupionego przedmiotu, ale sprzedający nie zwrócił pieniądze na konto. Założona jest dyskusja z sprzedającym, ale on w ogóle nie odpowiedział ani na moją prośbę o dokonanie zwrotu, ani na żądanie (w dyskusji) Allegro by to uczynił. Nie zwrócił pieniądze, nie odzywa się w ogóle. Ma zawieszone konto na Allegro, a na Google od ponad miesiąca, ma same negatywne oceny, z tego samego powodu co w moim przypadku.
Proszę o odpowiedź.
@KataSzym Jeśli otrzymałeś taką prośbę od zespołu rozpatrującego wnioski, to znaczy, że mają powody, aby o to poprosić. Być może wpływ na to ma fakt, że Twoje konto zarejestrowane jest na dane kobiety, a piszesz w formie męskiej. Przypomnę tylko, że udostępnianie konta Allegro innym osobom jest niezgodne z Regulaminem.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@ko_alka@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ Czy i gdzie w Krakowie w biurze/oddziale Allegro można w tej sprawie osobiście okazać swój dowód osobisty?
@KataSzym Nie ma takiej możliwości.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@ko_alka@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ Ponieważ " Nie ma takiej możliwości." by osobiście okazać swój dowód w Waszym biurze, co jest potrzebne by było widoczne na przesłanym zdjęciu dowodu, a co można zamazać?
@KataSzym Dopytaj o to w wiadomości, w której otrzymałeś prośbę o przesłanie dokumentu tożsamości.
@KataSzym zaklej karteczka samoprzylepną czy zakryj pesel i nr serię dowodu i takie zdjęcia wyślij