anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Protect a zwrot towaru

revelsat
#1 Nowicjusz#
  • Zakupiłem produkt, który okazał się niezgodny z opisem. Dostałem zwrot pieniędzy z Allegro Protect. Czy towar powinienem zwróci sprzedającemu? Wiem, że powinien to zrobić na wysłany koszt, jednak mimo prób jeszcze przed otrzymaniem zwrotu, nie dostałem od niego instrukcji co do zwrotu ani adresu zwrotu. Aktualnie nie ma kontaktu ze sprzedającym. Co powinienem w tej sytuacji zrobić?
oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

LEW433
#21 Demiurg#

Nie, rekompensata nie jest równoznaczny ze zwrotem towaru, w zasadzie Alelgro powinno podjąć decyzję, Ty złożyłeś reklamację rozumiem a nie zwrot.

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Jak sprzedawca nie odpowiada to może nie chce tego zwrotu ,lub może wyjechał gdzieś dalej na święta. Zwrot zwykle się robi na adres skąd towar przyszedł . Jak to nie problem to poczekaj jeszcze trochę na odzew sprzedawcy. 

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Powinieneś poinformować sprzedawcę że może sobie odebrać osobiście pod adresem lub przysłać ci opłaconą etykietę nadawczą. Powinieneś wyznaczyć termin standardowo 2 tyg i poinformować że po terminie wywalasz do śmieci. Informujesz na piśmie np przez panel wiadomości.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Nie powinieneś zwracać, nie słuchaj podpowiedzi, To Alelgro po wypłacie rekompensaty ma podjąć decyzję, Alelgro wypłaca rekompensatę a nie sprzedający, a jak sprzedający nie zwraca środków to na jakiej podstawie towar jest jego własnością?

oznacz moderatorów