anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro Protect rekompensata za brakujące elementy szafy

Gosu1991
#1 Nowicjusz#

Witam, kupiłem szafę, w której zabrakło kilku elementów. Sprzedawca kilkukrotnie zobowiązywał się do dosłania braków i wysłania dodatkowej rekompensaty za przedłużony czas realizacji zamówienia. Niestety na obietnicach się skończyło więc założyłem dyskusję. W tej dyskusji sprzedający ponowił swoje obietnice wraz z terminem realizacji reklamacji. Termin minął i dyskusję oznaczyłem jako nierozwiązaną. Allegro proponuje mi zwrot pieniędzy w ramach Allegro Protect, jednak gdy chcę o niego wystąpić, jest tylko opcja całościowego zwrotu za szafę. Z formularza wnioskuję, że musiałbym odesłać szafę?  (Ona składa się z wielu elementów, przyszła w wielu paczkach i prawdopodobnie przy próbie jej rozmontowania zostanie uszkodzona). Zależy mi jedynie na częściowym zwrocie - za brakujące elementy, które mógłbym dokupić. Czy jest to możliwe do uzyskania w ramach Allegro Protect? W jaki sposób mógłbym to wyegzekwować?

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Gosu1991 Najlepiej wypełnij wniosek, jak radził Ci nasz pracownik w dyskusji. Jeśli pojawią się jakieś wątpliwości lub będziemy wymagać od Ciebie dodatkowych działań, otrzymasz maila w tej sprawie. Wtedy będziesz mogła dopytać o szczegóły.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

domkar04
#14 Krzewiciel#

@Gosu1991 no co ty, przecież teraz jest popularne kupowanie przedmiotu i występowanie o wniosek z allegro protect z dowolnego powodu, tym sposobem mając i towar i kasę 😄 pieniążkami allegro się nie przejmuj, bo oni bardzo lubią je rozdawać na prawo i na lewo, nie będą ci też kazali niczego odsyłać

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Przecież kupujący uczciwie podchodzi do problemu!🤗

oznacz moderatorów

domkar04
#14 Krzewiciel#

@LEW433 na tym portalu uczciwość nie popłaca 👎

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Ale w życiu tak, wstajesz i powinieneś móc spojrzeć w lustro.

oznacz moderatorów

Barzy_TPI
#13 Ambasador#

Z pewnoscią większość użytkowników, którzy skorzystali z POKowej hojności (bezsensownego rozdawnictwa) Allegro, najpierw uczciwie podchodziło do problemu, ale jak wiadomo okazja czyni... wiadomo kogo i oni użytkownicy zeszli na złą drogę. Niestety, Polacy aż za dobrze znają narodowe przykazanie, że "jak dają to bierz, jak biją - sp**dalaj".

oznacz moderatorów