Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro robi w konia kupujących, zachęca do wykupienia smart a potem dolicza za przesyłkę!!!
Jedna ściema!!!
@ajfel1977 Nieprawda.Smartem objęte są towary z ikoną Sart które musi udostępnić sprzedający.
Wiem co pisze, wybrałem sprzedającego z ikoną "smart" i tak mi doliczyło przesyłkę!!!!
@ajfel1977 to podaj numer aukcji i jaki sposób wysyłki wybrałeś.
Pamietaj zakupy musza byc min za 40PLN i NIE wszystkie sposoby dostawy na aukcji musza byc smart
A proszę bardzo: 9443354577 pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie.
Wszystko zależy od ilości zakupów. Jak mało to nie warto.
@ajfel1977 w ofercie 9443354577 nikt niczego jeszcze nie kupił, trudno mi się więc odnieść. Z pewnością ta oferta jest Smart! i w przypadku wyboru opcji "kurier Pocztex" nie zapłacisz za dostawę - o ile oczywiście jesteś posiadaczem Smarta.
@ajfel1977 a zakup za 40zł czy poniżej tej kwoty.
@ajfel1977 Sądzę że coś pominąłeś.
Wielu kupujących się na to nacina. Masz Smart, a potem okazuje się, że mało kiedy można z niego korzystać. Myślę, że niedługo popularność Smart zacznie spadać.
E tam mało kiedy:
@xyz96 zgadzam się z Tobą odnośnie spadku popularności smart, coraz więcej jest postów odnośnie niezadowolenia ze zwrotów na koszt sprzedawcy, i skomplikowania cenników, te elementy mogą spowodować tendencję spadkową.
@TATLOK Spadku a ile ludzi ma dzisiaj Smarta? Wzrost czy spadek?
Ten cały Smart to moim zdaniem jedna wielka ściema. Ludziom się wydaje, że mają darmowe dostawy, choć płacą za sam Smart, a realne koszty wysyłki i tak są dodatkowo ukryte w cenie towaru ze względu na coraz wyższe prowizje, prowizje od prowizji i prowizje od wysyłki bez Smart. Allegro do Smarta nie dokłada z własnej kieszeni. Za wszystko płacą kupujący.
@xyz96 jakie dokładnie to ma znaczenie, kto płaci za Smart? Istotna jest tylko odpowiedź na jedno pytanie (chociaż inne dla każdego):
Nie znam z autopsji perspektywy sprzedawcy. Ale jako aktywny kupujący mogę powiedzieć, że w 95% przypadków na Allegro rzeczywiście płacę mniej (a wierz mi, że to zawsze sprawdzam). Zazwyczaj ceny na Allegro są po prostu niższe, a nawet jeżeli są wyższe, to oszczędność na Smarcie jest większa. Przykład z wczoraj (nie będę podawał szczegółów, żeby nie było, że kogoś reklamuję): kwas chlebowy wileński. Na Allegro 19,13 zł za litr, w sklepie sprzedającego (łatwym do znalezienia na podstawie loginu) 17,39 zł za litr. Problem w tym, że w sklepie przesyłka kosztuje 12,99 zł, a na Allegro mam ją za darmo. Łatwo policzyć, że - patrząc czysto finansowo - w sklepie opłaca mi się kupić co najmniej 8 litrów (tyle mi nie potrzeba). Dodatkowo na Allegro mam też ochronę transakcji, de facto gwarancję szybkiej wysyłki (w sklepie też to deklarują, ale nie mam żadnej pewności, że deklaracja zostanie dotrzymana), w razie czego darmowy zwrot itp. Wybór jest prosty.
Nie mówię już nawet o zniechęcających do poszukiwania poza Allegro sytuacjach, gdy a) ceny w sklepie są wyższe, b) asortyment w sklepie jest uboższy, c) sklep jest totalnie nieprzejrzysty, rodem z lat 90., d) sklep nie istnieje, pomimo loginu nawiązującego do adresu sklepu - natykam się na stronę providera albo w najlepszym razie grafikę "under construction".
Oczywiście, że w Allegro są opłaty i prowizje od sprzedaży. Ale każdy sprzedawca wie, że poza Allegro też są opłaty i prowizje. Chwała tym, którym udaje się stworzyć taki sklep, na którym zarabiają więcej niż w Allegro - oczywiście, że to możliwe. Ale to niewielki odsetek wszystkich sklepów: albo takich, które stworzyły sobie niszę i mają stałe grono polecających klientów, albo takich, które przez długie lata pracowały na swoją markę i wydały na to fortunę. No i warto pamiętać, że najczęściej nawet takie sklepy zazwyczaj uważają obecność na Allegro za coś oczywistego i niepodlegającego dyskusji...
A przede wszystkim (może powinienem od tego zacząć): Allegro nie konkuruje ze sklepami internetowymi. Allegro wspólnie ze sklepami internetowymi konkuruje z handlem offline, z Biedronką, Lidlem, Carrefourem, galeriami handlowymi. W naszym wspólnym interesie jest zachęcenie do kupowania online tych wszystkich, którzy jeszcze tego nie robią (a jest ich mnóstwo). Moim zdaniem Smart to doskonałe narzędzie, aby ten cel osiągnąć, z korzyścią dla wszystkich 🙂
@LEW433 Sprawdziłem u siebie, zdecydowana większość to zakupy bez smarta, więcej było wówczas gdy dawali "koronawirusową" darmową opcję, wobec czego spadek. Sam zwrost ilości członków bez przełożenia na sprzedaż mnie nie interesuje.
@ajfel1977Na tym smarcie to cierpią wszyscy oprócz pomysłodawcy .każdy kto kupuje i sprzedaje poniżej 40 zł na tym traci .kupujący nie ma smarta i płaci całą kwotę dostawy a sprzedawca dokłada do wysyłki i jeszcze płaci od tego prowizję .paranoja.
Zapewne kupiłeś towar za mniej niż 40 zł i przesyłka została doliczona.