Chcę złożyć skargę na Allegro, kupiłam przedmiot, dostawa smart kurierem, zwrot - darmowe opcje kurier.
Obecnie nie mogę odesłać kurierem, każą mi iść na pocztę, bo według nich paczka jest za duża (leciutki i "chudy" wentylator podłogowy, kolumnowy".
Wiem, że w grę wchodzi UOKIK za niezgodność z opisem, ale zastanawiam się, gdzie jeszcze można taką skargę złożyć?
To tu działa trochę inaczej. Nie potrzebna skarga tylko pisanie do Allegro. W skrócie przedmioty mają zwroty darmowe tylko w punktach, a ten pewnie wielkościowo jeśli nie wagowo przekracza wymiary Poczty. W takim wypadku piszesz do Allegro i prosisz o zamówienie kuriera, bo paczka jest dla Poczty za duża. Powinni to zrobić.
Skontaktuj się z nami - Allegro Pomoc
Nie, tu jest odwrotnie. Jak napisałam właśnie chodzi o to, że Allegro chce mnie zmusić do poczty.
W opcjach zwrotu miałam tylko kuriera i kuriera chcę.
Niestety gdy weszłam w szczegóły i chciałam wydrukować etykietę, okazało się, że największy rozmiar może być jakoś do 65 cm, a wentylator ma 87.
Napisałam do Allegro i napisali mi że dla tej paczki mogą mi tylko zaproponować pocztę polską - a ja tego nie chcę.
Właśnie po to wybierałam taką opcję, żeby móc odesłać kurierem, albo chociaż w punkcie DPD, zamiast stać w kolejkach na poczcie.
W opisie aukcje, w obszarze "zwroty" nie było nigdzie informacji o poczcie, tylko o kurierze.
I teraz gdy z nimi koresponduję, to mi piszą, że kurier nie wchodzi w grę. Więc jest to wyraźne naruszenie warunków tej transakcji, co oznacza że prawdopodobnie nie będę mogła odesłać towaru, bo nie mam możliwości stania na poczcie, a to znaczy, że stracę 150 złotych. Więc absolutnie nie zostawię tego w ten sposób, dlatego szukam informacji o tym, jakie instytucje zajmują się skargami na Allegro. Wiem, że UOKIK na pewno, ale gdzie jeszcze?
@krycha0706 skonsultowałam Twoją sprawę i niestety w tym przypadku należy skorzystać z nadania Pocztą Polską. Listę metod zwrotu dla danej metody dostawy możesz znaleźć w naszym artykule pomocowym.
Na pewno nie będę stać w kolejce na poczcie dlatego że Allegro narusza warunki. A mój wątek dotyczy tego, gdzie oprócz UOKIKU składa się skargi na Allegro, bo to jest po prostu skandal i oszustwo. W aukcji zwrot był kurierem, więc proponowanie mi poczty jest oszustwem, przez które stracę 150 złotych. Dlatego złożę skargę w każdym możliwym miejscu, które zajmuje się ochroną konsumentów więc moje pytanie jest do społeczności, gdzie jeszcze oprócz UOKIK mogę napisać.
Uważajcie, zauważyłam, że jest to już stałe wprowadzanie w błąd w przypadku Allegro - w opisie aukcji jest zupełnie inny przewoźnik, niż później jest do dyspozycji przy zwrocie.
Poniżej wklejam link, w którym Kupujący miał identyczną sytuację i w Allegro przyznało się do błędu.
Tak więc mam podstawy do sprawy, jest to celowe i nie jednorazowe wprowadzanie w błąd.https://spolecznosc.allegro.pl/t5/dyskusje-kupuj%C4%85cych/allegro-wprowadza-w-b%C5%82%C4%85d-w-kwes...
link do oferty, w której kupiłam wiatrak - jakby ktoś miał wątpliwości.
UWAŻAJCIE: allegro wprowadza w błąd i w kwestii darmowego zwrotu.
@krycha0706 Faktycznie mogłoby to zostać przedstawione nieco dokładniej ale jest wyraźnie napisane, że "koszt zwrotu zależy od wybranej metody dostawy"
Na zielono masz zaznaczone metody dostawy a na czerwono odpowiadające im koszty zwrotu (koszty, nie metody)
Kolejna sprawa - wykupując usługę SMART akceptujesz jej regulamin a w nim jest dokładnie wszystko opisane łącznie z warunkami oraz metodami zwrotów przypisanymi do odpowiednich form dostawy.
@krycha0706 bezpłatne zwroty usługą Allegro Smart! mają z góry określone metody nadania w zależności od metody dostawy. Warto się zapoznać z możliwościami zwrotu w ramach Allegro Smart! przed wybraniem dostawy.
To Ty się zapoznaj jeszcze raz z wątkiem. Dostarczono mi kurierem, bo taką opcję wybrałam. I w opisie aukcji w zwrotach za darmo był kurier. Jak wspomniałam poniżej, to nie jest pierwsza taka akcja Allegro i ten proceder jest najwyraźniej czymś stałym. Użytkownik w linku poniżej otrzymał od Allegro w końcu zwrot taki, jak mu się należał. Piszesz mi, że powinnam się zapoznać z możliwościami zwrotu przed wybraniem dostawy, jakbyś w ogóle nie przeczytała tego, co napisałam. DOSTAŁAM TOWAR KURIEREM I KURIER BYŁ WPISANY JAKO DARMOWY ZWROT.
@krycha0706 poprosiłam dział logistyczny o kontakt z Tobą - dostaniesz wiadomość w zgłoszeniu nr. 62946199.
@krycha0706 ale poczta polska ma kuriera Pocztex i masz darmowy zwrot nie ma w zwrotach info że ktoś podjedzie po paczkę, zanosisz na pocztę i kurier dostarcza sprzedawcy 😄
@kostas11 przeczytała, że jest darmowy zwrot kurierem i tak ma być. Nic innego się nie liczy. Mnie zastanawia ten fragment - "proponowanie mi poczty jest oszustwem, przez które stracę 150 złotych".
ciekawe czy Ty się zapoznałaś, zanim mi odpowiedziałaś. Z allegro smart miałam kuriera za zero złotych, przesyłka waży 2,8 kg. Więc dobrze by było czytać to, co sama wklejasz.
@krycha0706 proszę Cię na odpowiedź na maila w kwestii szczegółów nadania zwrotu.
"w punktach DPD Pickup lub placówkach Poczty Polskiej". Nie miałaś możliwości nadania zwrotu w punkcie DPD Pickup?
Zobacz sobie identyczną sytuację, najwyraźniej jest to stały proceder w przypadku Allegro
poniżej wklejam link, jest to zwykłe oszustwo
a to jest link do oferty, w której kupiłam wiatrak
Kupiłam wentylator i specjalnie sprawdzałam, jakie są możliwości zwrotu. W ofercie było napisane w szczegółach zwrotu, że jest możliwy zwrot kurierem za darmo.
Niestety okazuje się, że ta informacja to zwykłe kłamstwo ze strony Allegro - zostałam poinformowany, że jedyne opcje zwrotu które mi przysługują to zwrot Pocztą Polską.
W szczegółach oferty natomiast jest napisane:
Kurier za darmo
Oto link do oferty: https://allegro.pl/oferta/wentylator-kolumnowy-cichy-stojacy-83cm-wiatrak-podlogowy-pilot-led-bialy-...
Pomimo "obfitej" korespondencji Allegro nie chce wygenerować dla mnie etykiety dla kuriera i zmusza mnie do wycieczki i stania na poczcie.
Sprawdzałam już z kompetentnymi osobami, że jest to ewidentne naruszenie warunków i sugerowano mi UOKIK oraz miejski rzecznik konsumentów.
Będę wdzięczna społeczności za inne podpowiedzi, gdzie jeszcze kierujecie skargi na niezgodne z prawem działania Allegro.
I jeszcze raz ostrzegam: nie możecie wierzyć temu, co jest w opisie aukcji. Ochrona Kupujących to jest zwykły żart, to co jest napisane w opisie aukcji nijak się ma do rzeczywistości.
Po pierwsze. Koszt odesłania przedmiotu, przy odstąpieniu od umowy, zgodnie z prawem konsumenckim, jest kosztem nabywcy. Jednakże w ramach Allegro Smart, Allegro bierze ten koszt dobrowolnie na siebie i ma prawo wybrać przewoźnika.
Po drugie. Obowiązek odbioru zwracanego produktu, obowiązuje tylko, jak nie ma możliwości wysłania go pocztą (nie mylić z Poczta Polską).
Po trzecie. Pocztex to pełnoprawna usługa kurierska. Dla porównania, taki Allegro Kurier Inpost, nie jest usługą kurierską, lecz zwykłą paczką pocztową (nie spełnia wymogów ustawowych dla usługi kurierskiej).
Po czwarte. Zwrot kurierem, to nie zwrot konkretną firmą pocztową (takie firmy jak np. DPD, DHL eCommerce, DHL Expres, Orlen Paczka, Fedex, UPS, Allegro, Poczta Polska, nie są firmami kurierskimi, lecz pocztowymi).
Po piąte. UOKiK nie zajmuje się sprawami indywidualnymi, tylko masowym naruszeniem praw konsumenckich. A twoja sprawa, to niestety sprawa indywidualna. P
@pecela krótko i na temat
@krycha0706 przedstawione przez Ciebie zdjęcia wg mnie mogą wprowadzać w błąd Kupującego przed wybraniem usługi. W normalnym kraju - okno wyświetlane w takiej postaci jest całkowicie niedozwolone, za dużo tu uproszczeń i niedopowiedzeń - w nowomowie allegro takie niedopowiedzenia są wg nich poprawne
lub z czasem po cichu naprawiane (pojawiają się okienka z podpowiedziami)