anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[18.09.2025] Jak przełączyć Business na zwykłe Allegro

MAMY ROZWIĄZANIE!
bazandt
#1 Nowicjusz

po wejściu na allegro po chwili przełącza mnie na business.allegro. jak to WYŁĄCZYĆ dla mnie to porażka. dziekuje

oznacz moderatorów
19 ODPOWIEDZI 19
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@bazandt

Konto, z którego piszesz, ma status "firma", zatem system prawidłowo przełącza Cię na Allegro Business. Aby przejść w widok konsumencki, zaznacz opcję odpowiednią opcję w sekcji "wybierz, jak kupujesz".

w_kiwi_0-1758186601229.png

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
elektronicspray
#8 Zapaleniec

@w_kiwi Czy nowy widok Allegro Business powoduje, że kupujący na firmę, z załączonym allegro business nie widzą naszych banerów nad listą produktów? Banery są widoczne w tym momencie tylko na widoku konsumenckim? Proszę o informację.

oznacz moderatorów
Litwinka-Grapa
#1 Nowicjusz

Jak znaleźć allegro.pl? Jestem na business i mam poszarzałe zakupy i nie mogę zrobić zwrotu. Pojawia się komunikat przełącz na allegro.pl

oznacz moderatorów
EuroCentShop
#7 Wielbiciel

to samo , od razu przeżuca mnie na buisnes

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

A czy nie da się poprzez  WYLOGUJ  i po wylogowaniu się zalogować na prywatne konto?

Może uparty  komputer trzeba z ciastek oczyścić bo sie uparł na najczęstsze rozwiązanie...?

oznacz moderatorów
GamesandMusic
#8 Zapaleniec

Jest teraz opcja: Wybierz jak kupujesz: Prywatnie/na firmę  jak wybierzesz prywatnie to przełącza na zwykłe Allegro 

oznacz moderatorów
ZakrzewscyClinic
#7 Wielbiciel

Przełączyłam konto firmowe na allegro biznes i teraz nie umiem wrócić . Jak to zrobić ? Proszę o pomoc

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@elektronicspray Na ten moment tak. Ta opcja zostanie dodana również na Allegro Buisiness.

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
rsqtechnologies
#2 Obserwator

Cześć, jak przełączyć się na allegro.pl?
Nie mogę znaleźć żadnego przycisku. Dlaczego nie widzę informacji ani żadnego statusu o niedawnym zakupie?

rsqtechnologies_0-1758189711071.png

oznacz moderatorów
EwaG3101
#7 Wielbiciel

Witam nie działa mi allegro cały czas w ofertach mam komunikat Ups, nic tu nie ma
jak chcę sprawdzić wysyłki to jest to samo proszę o pomoc

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@EwaG3101 przełącz się proszę na konto prywatne:

la_nika_1-1758194097421.png

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
slawekch
#7 Wielbiciel

Od kilku dni allegro przełącza mnie automatycznie na platformę biznes. Jak mogę to wyłączyć, aby dokonać jednorazowego zakupu bez faktury?

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@slawekch piszesz o aplikacji czy przeglądarce ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów
slawekch
#7 Wielbiciel

O przeglądarce. Wpisuję allegro.pl i przełącza mnie na biznes.allegro.pl i tam nie mogę zrobić zakupu bez faktury.

oznacz moderatorów
maximart
#2 Obserwator

nie mam wyszukanych przedmiotów zniknęły Jest awaria czy trzeba zgłosić i gdzie ?

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@maximart Czy problem dotyczy Allegro Business? 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
maximart
#2 Obserwator

tak . przedtem było normalnie Allegro. Jestem tylko kupującym więc te zmiany są dla mnie męczące. 

oznacz moderatorów
_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@maximart Wiktoria wytłumaczyła to dokładnie w tym wątku, więc sprawdź go proszę. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Mido
#12 Orędownik

@_HolaOla_ Ja z innej beczki. Nie wiem, czy ta zmiana ma w ogole sens, ale co na Allegro ma ostatnio sens. Jednak chciałem zwrócić uwagę na pewną kwestię

Nagłe, automatyczne, przełączanie ze strony białej (widok prywatny na konto, ktory otwiera się jako pierwszy po zalogowaniu na Allegro ) na stronę czarną (widok biznesowy) powoduje u mnie (może nie u wszystkich) wyraźny dyskomfort . Myślę że  np dla osób chorych na epilepsję (nie ja) nie tolerujących np nagłych błysków  może bardzo szkodliwe. Warto się nad tym zastanowić.

oznacz moderatorów