Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałem sms od jakiś firmy Altus RMS o zadłużeniu Allegro. Skąd mieli mój nr telefonu i dlaczego Allegro udostępnia dane bez żadnego informowania?
Bo masz dług i nie zapłaciłeś a oni ściągają!
już opłacone. Dalej jednak nie wiem skąd mają numer, skoro Allegro nie informowało o zadłużeniu?
@Dyzio922 jak nie jak tak , info masz tu- https://allegro.pl/moje-allegro/moje-konto/rachunki/rozliczenia-z-allegro
ale nie wysłali żadnego e-mail czy przypomnienia. O **piiip** tu chodzi?
@ko_alka@mr_oma@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Sprawdź czy masz zadłużenie, może na innych kontach!
@Dyzio922 widzę, że prowadzisz już z nami korespondencję e-mail w tej sprawie (nr 30108243).
Jeśli chodzi o przekazywanie danych to przetwarzanie danych osobowych jest zgodne z prawem, gdy jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy.
Przetwarzanie danych osobowych do celów windykacji mieści się w art. 6 ust. 1 lit. f RODO, czyli jest możliwe, gdy jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez administratora. Jednocześnie wskazać należy, że powyższy cel przetwarzania danych osobowych przez administratora, którym w rozumieniu RODO jest Allegro Sp. z.o.o został wskazany w Załączniku nr 5 do Regulaminu Allegro (część IV pkt. 17).
Biorąc pod uwagę powyższe, nasze działanie polegające na przekazaniu danych osobowych Użytkowników firmie windykacyjnej jest działaniem znajdującym uzasadnienie w przepisach prawa.
Sprzedający otrzymują wiadomości e-mail z informacjami o rozliczeniach z Allegro, które w każdej chwili można sprawdzić i opłacić w tej zakładce.